Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Odchod Dúbravku do Newcastle stojí a padá na dohode Sparty s Nituom

Na archívnej snímke slovenský futbalový reprezentant Martin Dúbravka. Foto: TASR/Martin Baumann

Zimné prestupové okno na Britských ostrovoch trvá len do stredajšej polnoci a všetky tri zainteresované kluby tak nemajú veľa času.

Praha 31. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Martin Dúbravka by napokon predsa mohol zakotviť v Newcastli United. Vedenie pražskej Sparty uvoľní svoju 29-ročnú brankársku jednotku v prípade, že sa v najbližších hodinách dohodne s rumunským klubom FCSB na príchode Florina Nitu, ktorý by mal Dúbravku nahradiť medzi žrďami.

Zimné prestupové okno na Britských ostrovoch trvá len do stredajšej polnoci a všetky tri zainteresované kluby tak nemajú veľa času. Dúbravka podľa informácie portálu iDnes.cz odcestoval do Anglicka, Nita je údajne v Prahe a po absolvovaní lekárskych testov by mal s funkcionármi riešiť podpis zmluvy. Pokiaľ sa s nimi nedohodne, stroskotá údajne aj prestup Dúbravku do Newcastlu.

Podľa britských médií by mal Dúbravka zamieriť k "strakám" na polročné hosťovanie, ktoré sa od novej sezóny automaticky zmení na prestup. Sparta za neho získa celkovo 6 miliónov eur. Na Letnú pritom prišiel pred pol rokom ako voľný hráč zo Slovana Liberec.