Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Özil chce byť lepším kanonierom, no hlavným je pre neho tímový úspech

Mesut Özil sa teší po strelení gólu Foto: TASR/AP

Özil sa stal "kanonierom" pred dvoma sezónami. Arsenal vtedy za neho zaplatil Realu Madrid rekordných 42,5 miliónov libier a spravil z neho najdrahšieho nemeckého futbalistu v histórii.

Londýn 27. augusta (TASR) - Nemecký futbalista Mesut Özil verí, že v budúcnosti môže byť ešte lepším strelcom ako doteraz. Krídelník londýnskeho Arsenalu chce pôsobiť sebavedomejšie, osobnú slávu však naďalej podriaďuje tímovému úspechu.

Özil sa stal "kanonierom" pred dvoma sezónami. Arsenal vtedy za neho zaplatil Realu Madrid rekordných 42,5 miliónov libier a spravil z neho najdrahšieho nemeckého futbalistu v histórii. Úradujúci svetový šampión s "Nationalelf" dosiaľ odohral za londýnsky klub v Premier League 51 duelov, strelil deväť gólov a pridal 17 asistencií. "Chcem dať viac gólov ako v uplynulých dvoch sezónach. To je mojím cieľom v novom ročníku," uviedol 26-ročný krídelník pre oficiálny klubový web.

Tréner Arsene Wenger chcel od neho v prebiehajúcej sezóne minimálne desať presných zásahov. "Musím si viac veriť, potom prídu góly. Som hráčom, ktorý robí všetko v prvom rade pre tím a nie pre seba. To ma charakterizuje. Góly a asistencie neznamenajú pre mňa všetko, oveľa dôležitejšie je, aby sme boli úspešní ako tím," dodal bývalý hráč Realu.