Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Pardew udrel hlavou hráča Hullu, dostal pokutu 100-tisíc libier

Alan Pardew (vpravo) a David Meyler Foto: TASR/AP Photo

V 72. minúte duelu sa Pardew dostal do konfliktu s domácim stredopoliarom Davidom Meylerom.

Newcastle 2. marca (TASR) - Anglický futbalový klub Newcastle United potrestal svojho trénera Alana Pardewa finančnou pokutou 100.000 libier. Dôvodom bol incident zo sobotňajšieho zápasu 28. kola Premier League na ihrisku Hull City.

V 72. minúte duelu sa Pardew dostal do konfliktu s domácim stredopoliarom Davidom Meylerom. Ten chcel rýchlo zahrať loptu autovým vhadzovaním, tréner Newcastlu mu však stál v ceste a Meyler ho z toho dôvodu jemne odstrčil. Temperamentnému koučovi sa to však nepáčilo, pristúpil k Meylerovi a hlavou ho udrel do čela. Následne sa do strkanice pri postrannej čiare zapojilo niekoľko hráčov. Pardew bol za zákrok od hlavného rozhodcu okamžite vykázaný na tribúnu, Meyler dostal za svoj podiel na incidente žltú kartu.

"Je mi to veľmi ľúto, v prvom rade som sa nemal do takej situácie vôbec dostať. Nechal som sa uniesť vypätým priebehom duelu. Meylerovi som sa po zápase ospravedlnil," povedal Pardew po zápase pre Sky Sports.

Jeho slová však neobmäkčili vedenie United, ktoré mu naparilo mastnú pokutu. "Jeho správanie bolo neakceptovateľné. Prezentovať sa takýmto spôsobom je pre trénera neprijateľné," uvádza sa vo vyhlásení klubu.

Pardew neujde trestu ani od vedenia Anglickej futbalovej asociácie, ktorá už rozbehla v celej veci interné vyšetrovanie.