Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

V centre Paríža sa pobili fanúšikovia PSG a Chelsea

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Policajní vyšetrovatelia označujú za veľký problém fakt, že priaznivci PSG sa dostávajú do násilných stretov aj medzi sebou.

Paríž 3. apríla (TASR) - Viac ako 200 futbalových chuligánov z oboch klubov sa zapojilo do bitky pred stredajším prvým štvrťfinálovým zápasom Ligy majstrov Paríž St. Germain - FC Chelsea (3:1).

Ako potvrdil šéf bezpečnosti PSG Jean-Philippe d'Halliville pre agentúru AP, násilné strety medzi oboma fanúšikovskými tábormi sa udiali v centre mesta blízko populárnej štvrti Chatelet. Podrobnosti o počte zranených alebo zatknutých zatiaľ nie sú známe, hoci d'Halliville dodal, že bitka bola dopredu dohodnutá.



Parížsky klub má problémy s chuligánmi už dlhší čas. Naposledy sa v negatívnom svetle predviedli minulý mesiac, keď bitky predchádzali aj osemfinálovému duelu PSG s Bayerom Leverkusen. Po týchto incidentoch muži zákona zatkli 11 ľudí.

Policajní vyšetrovatelia označujú za veľký problém fakt, že priaznivci PSG sa dostávajú do násilných stretov aj medzi sebou. Fanúšikovský tábor je rozdelený podľa politického zmýšľania na dve skupiny - Kop Boulogne a Tribune Auteuil. Počas bitiek pred Parkom princov, ktorý je domovským štadiónom futbalistov PSG, zomreli v rokoch 2006 a 2010 dvaja ľudia.