Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Pekarík sa úspešne podrobil operácii ramena

Na snímke slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík Foto: TASR/Pavel Neubauer

Podľa agentúry DPA bude slovenský legionár na trávnikoch pauzovať niekoľko týždňov a prevdepodobne tak nestihne reprezentačnú kvalifikačnú derniéru.

Berlín 16. septembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant v službách bundesligovej Herthy Berlín Peter Pekarík sa v stredu v nemeckom Heidelbergu úspešne podrobil operácii ramena. Zranenie si privodil v minulotýždňovom dueli C-skupiny kvalifikácie EURO 2016 proti Ukrajine v Žiline (0:0).

O nutnosti chirurgického zákroku rozhodli pondelňajšie vyšetrenia u špecialistu na zranenia ramien Petra Habermayera, ktorý Pekaríka v stredu aj operoval. Podľa agentúry DPA bude slovenský legionár na trávnikoch pauzovať niekoľko týždňov a prevdepodobne tak nestihne reprezentačnú kvalifikačnú derniéru. Slovenský tím bude mať dva pokusy na spečatenie postupu na európsky šampionát - 9. októbra v Žiline proti Bielorusku a o tri dni neskôr v Luxembursku.

Generálny manažér Herthy Michael Preetz zaželal Pekaríkovi skoré uzdravenie: "Teraz je najdôležitejšie, aby bol čo najskôr opäť zdravý. Všetci mu to prajeme." Berlínsky klub je po štyroch kolách na 7. mieste tabuľky nemeckej najvyššej súťaže.