Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Peter Grajciar posilnil Slask Vroclav, podpísal polročnú zmluvu

Na archívnej snímke Peter Grajciar počas tréningu pred zápasom kvalifikačnej B -skupiny o postup na EURO 2012 medzi domácim Macedónskom a Slovenskom 10. októbra 2011 v Skopje. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský futbalový ofenzívny stredopoliar naposledy pôsobil v českom druholigovom tíme FC Graffin Vlašim.

Vroclav 24. decembra (TASR) - Slovenský futbalista Peter Grajciar sa stal novou posilou poľského klubu Slask Vroclav. S vedením aktuálne druhého tímu Ekstraklasy podpísal polročnú zmluvu s opciou na možné predĺženie spolupráce. Informovala o tom oficiálna internetová stránka klubu.

Tridsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar naposledy pôsobil v českom druholigovom tíme FC Graffin Vlašim, predtým hral za Zvolen, Nitru a pražskú Slaviu, s ktorou získal majstrovský titul v Česku. Následne sa presunul do Turecka, kde obliekal dres Konyasporu, v Česku hrával aj za Spartu Praha, v Gruzínsku vybojoval titul s Dinamom Tbilisi, avšak na pôsobenie za Kaukazom nemá dobré spomienky, keďže si stadiaľ odniesol zranenie kolenných väzov. Na konte má aj tri štarty a jeden gól v slovenskej reprezentácii.

"Som už stopercentne zdravý, čo potvrdila aj lekárska prehliadka, ktorou som prešiel vo Vroclave. Slask je klub s bohatou tradíciou, má silný tím, viem, že má v Poľsku tie najvyššie ambície. Som rád, že som sa stal jeho súčasťou," povedal pre klubový web Grajciar, ktorý si v Slasku zahrá s krajanom Róbertom Pichom. "S Róbertom sa osobne nepoznám, ale potešilo by ma, keby sme na ihrisku hrali vedľa seba," dodal.