Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Futbal

Prezident DFB Grindel je jediným kandidátom na post v Rade FIFA

Reinhard Grindel Foto: TASR/AP

Bývalý šéf DFB Wolgang Niersbach odstúpil v decembri minulého roka z postu v Rade aj z výkonného výboru UEFA po tom, čo dostal ročný trest zákazu činnosti.

Berlín 7. januára (TASR) - Prezident Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Reinhard Grindel je jediným kandidátom na uvoľnený post v Rade Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

Bývalý šéf DFB Wolgang Niersbach odstúpil v decembri minulého roka z postu v Rade aj z výkonného výboru UEFA po tom, čo dostal ročný trest zákazu činnosti. Ten mu udelila etická komisia FIFA v súvislosti s aférou pri organizovaní MS 2006.

Voľby nového člena Rady FIFA, ktorý dokončí štvorročné funkčné obdobie po Niersbachovi, sa uskutočnia 5. apríla na kongrese UEFA v Helsinkách.

Nemecký futbalový zväz (DFB) vyšetruje fanúšikov Hansy aj Herthy. Jeho prezident Reinhard Grindel zaujal miernejšie stanovisko, nesúhlasí s uplatňovaním kolektívnej viny a je ochotný stretnúť sa so zástupcami skupín ultras. "Budeme sa brániť priamemu trestaniu osôb, ktorých účasť na porušení pravidiel na štadiónoch nebola dokázaná. Musíme však potlačiť násilie a vybudovať dôveru, porozumenie a určiť jasné hranice," povedal Grindel.