Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Protestný pochod fanúšikov Spartaka bol bezproblémový

Na snímke fanúšikovia FC Spartak Trnava na protestnom pochode proti Slovenskému futbalovému zväzu z dôvodu uzatvorenia Štadióna Antona Malatinského v Trnave FOTO TASR/Lukáš Grinaj

Pochod bol protestom a vyjadrením nesúhlasu s rozhodnutím disciplinárnej komisie SFZ.

Trnava 1. marca (TASR) – Protestný pochod fanúšikov Spartaka Trnava sa uskutočnil v sobotu v popoludňajších hodinách bez výtržností a problémov. Informovala o tom TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

Mesto Trnava vydalo nadnes a nasledujúcu sobotu 8. marca povolenie pre usporiadanie zhromaždenia fanúšikov futbalového klubu Spartak Trnava. Umožnilo tak sprievod fanúšikov z pešej zóny na Hlavnej ulici smerom na Trhovú, Paulínsku, Kollárovu a Halenársku ulicu s ukončením v amfiteátri. Stalo sa tak preto, že futbalový zápas sa uskutočnil v sobotu a realizuje sa aj budúci týždeň na štadióne Spartaka bez divákov. Fanúšikovia mohli a budú v amfiteátri sledovať futbalové zápasy s Nitrou a Dunajskou Stredou na veľkoplošnej obrazovke.

Pochod bol protestom a vyjadrením nesúhlasu s rozhodnutím disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu, ktorá za incident v Banskej Bystrici uložila klubu trest odohrania dvoch stretnutí bez prítomnosti divákov. "Bol to protest proti uplatňovaniu princípu kolektívnej viny. Rozbiehame aj petíciu za stanovenie pravidiel na používanie pyrotechniky," uviedol sekretár fanklubu Štefan Horváth pre internetovú stránku spartak.sk.

Disciplinárna komisia zväzu potrestala futbalový klub za nešportové správanie fanúšikov počas a po stretnutí v Banskej Bystrici.