Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Real s Ronaldom lámu rekordy

Portugalský hráč Realu Cristiano Ronaldo (vpravo) oslavuje hetrik, vľavo jeho spoluhráč Sergio Ramos v zápase 14. kola španielskej La Ligy Real Madrid - Celta Vigo (3:0) Foto: TASR/AP

Real Madrid v sobotu vyrovnal rekord, keď vyhral už v osemnástom súťažnom zápase za sebou.

Madrid 7. decembra (TASR) - Futbalisti Realu Madrid v sobotu opäť excelovali. V zápase 14. kola španielskej ligy zdolali Celtu Vigo hladko 3:0, pod čo sa podpísala najväčšia hviezda "bieleho baletu" Crtistiano Ronaldo. Portugalský kanonier na štadióne Santiaga Bernabeua najprv v 36. minúte premenil pokutový kop, v 65. minúte zvýšil na 2:0 a v 82. minúte dovŕšil čistý hetrik. Bol to pre neho 23. hetrik v La Lige, viac ich na konte momentálne nemá nikto. V historickej tabuľke predbehol aj velikánov ako Alfredo Di Stefano a Telmo Zarra. Ronaldo zároveň vedie poradie ligových strelcov s 23 presnými zásahmi.

"Hrať s Ronaldom je privilégium. Budete musieť vymyslieť nové slová, aby ste ho mohli charakterizovať," cituje agentúra dpa Sergia Ramosa. "Jeho gólové štatistiky sú neskutočné, láme všetky rekordy. Možno toto je najlepší moment v jeho kariére." Chválou nešetril ani tréner Carlo Ancelotti: "Mať ho v tíme je obrovská výhoda. Hrá fantasticky. Má správnu motiváciu a je na tom dobre fyzicky, určite prežíva svoj vrchol."

Real Madrid v sobotu tiež vyrovnal rekord, keď vyhral už v osemnástom súťažnom zápase za sebou. Takú bilanciu má iba FC Barcelona, ktorej sa to podarilo v sezóne 2005/2006. Zverenci Ancelottiho si ziskom troch bodov posilnili vedúce postavenie v tabuľke, na konte ich majú 36, druhé Atletico o štyri menej.