Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

S Malandom sa v Bruseli prišlo rozlúčiť viac ako tisíc ľudí

Junior Malanda Foto: Teraz.sk/Wikipedia

Stredopoliar Wolfsburgu tragicky zahynul pred desiatimi dňami počas dopravnej nehody.

Brusel 20. januára (TASR) - Viac ako tisíc smútiacich sa zišlo v hlavnej bazilike v Bruseli, aby sa rozlúčili s mladým belgickým futbalistom Juniorom Malandom. Stredopoliar Wolfsburgu tragicky zahynul pred desiatimi dňami počas dopravnej nehody.

Medzi smútiacimi, z ktorých väčšina mala na sebe klubové farby Wolfsburgu, nechýbali ani tréneri či funkcionári. Na pohrebe sa zúčastnil kouč belgickej reprezentácie Marc Wilmots, kormidelník Wolfsburgu Dieter Hecking a manažér Klaus Allofs. "Toto je náročný deň pre všetkých. Sme tu, aby sme jeho rodine vyjadrili podporu," cituje agentúra AP bývalého spoluhráča Mbayeho Leyeho.

Podľa polície nemal Malanda pri autonehode v Severnom Porýní-Vestfálsku zapnutý bezpečnostný pás. Talentovaný 20-ročný stredopoliar pri nej vyletel z vozidla a na následky zranení zomrel. Vodič pred nehodou neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam, auto dostalo v silnom daždi na mokrej vozovke šmyk a niekoľkokrát sa prevrátilo. Malanda sedel na zadnom sedadle auta. Okrem neho boli v aute ešte ďalší dvaja pasažieri, obaja utrpeli zranenia, ale z nemocnice ich neskôr prepustili. Jedným z nich bol obranca Anderlechtu Brusel Anthony D'Alberto.

Malanda prišiel do Wolfsburgu v roku 2013. Za "vlkov" odohral belgický futbalista v najvyššej súťaži 17 zápasov, z nich desať v tejto sezóne. Dvakrát sa zapísal do streleckej listiny.