Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Štefánik si v Izraeli praje dobrý výkon, víťazstvo by bolo bonusom

Samuel Šefánik Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa Samuela Štefánika bude kľúčové, aby slovenská futbalová reprezentácia pristúpila do stredajšieho prípravného zápasu v Izraeli s plnou vážnosťou.

Bratislava 3. marca (TASR) - V kútiku duše si stredopoliar holandského NEC Nijmegen želá, aby Slováci odštartovali rok víťazstvom, ešte dôležitejší ako výsledok však bude predvedený výkon.

"Izraelský tím je pre mňa neznáma. Viem, že v domácej lige hrajú dva veľmi kvalitné kluby, ale to je asi všetko. Mohol by to byť dobrý zápas, v ktorom sa chceme prezentovať dobrou hrou. Ak by sa nám podarilo zvíťaziť, bola by to čerešnička na torte," povedal Štefánik, ktorý sa po letnom prestupe z AS Trenčín už naplno aklimatizoval v "krajine tulipánov".

Jeho klub strieda lepšie výsledky s horšími a momentálne mu patrí predposledná 17. priečka v tabuľke, pričom na záchranu stráca tri body. "Hráme ako na hojdačke, raz predvedieme dobrý výkon a potom zasa nehráme dobre. Boj o záchranu bude ťažký, ale v spodnej časti tabuľky je to vyrovnané. Rozhodne máme mužstvo, v ktorého silách je zachrániť sa v najvyššej súťaži," myslí si Štefánik, ktorý debutoval v najcennejšom drese v augustovom prípravnom zápase v Rumunsku (1:1) ako striedajúci hráč. Vinou jesenného zranenia ďalšiu čiarku na medzištátnej úrovni nepridal, proti Izraelu by však 22-ročný stredopoliar mohol nastúpiť premiérovo v základnej jedenástke národného tímu.

V krátkosti sa Štefánik počas rozhovoru na nedeľňajšom zraze v Senci pristavil pri menách súperov v kvalifkácii EURO 2016, ktorých Slováci spoznali pred týždňom na žrebe v Nice. "Španielsko a Ukrajina sú tímy s veľkým menom, papierovo veľmi silní súperi. Bielorusi vedia byť nepríjemní a takisto aj Macedónsko a Luxembursko, ale rozhodne sa na ihrisku. Myslím si, že bude záležať od aktuálnej formy a prístupu," dodal Štefánik.