Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Seedorf v AC Miláno skončil, nahradí ho Inzaghi

Na snímke Clarenc Seedorf a Filippo Inzaghi ešte ako spoluhráči. Foto: TASR/AP

Seedorf nahradil na poste hlavného kormidelníka Massimiliana Allegriho. Ten bol pri mužstve dva a pol roka.

Miláno 9. júna (TASR) - Taliansky futbalový klub AC Miláno ukončil spoluprácu s trénerom Clarencom Seedorfom. Nástupcom 38-ročného Holanďana bude ďalší bývalý hráč "rossoneri" Filippo Inzaghi. Informáciu o trénerskej výmene priniesla agentúra DPA.

Seedorf, ktorý ako hráč vyhral s AC dvakrát titul európskeho klubového šampióna, zasadol na lavičku milánskeho tímu v januári. S klubom pôvodne podpísal zmluvu do konca roku 2016. O jeho odchode rozhodli majiteľ a prezident 7-násobného európskeho šampióna Silvio Berlusconi s výkonným šéfom klubu Adrianom Gallianim, ktorý sa stretli už minulý týždeň.

Seedorf nahradil na poste hlavného kormidelníka Massimiliana Allegriho. Ten bol pri mužstve dva a pol roka. Hoci bývalý víťaz LM s Ajaxom Amsterdam aj Realom Madrid vyhral v 11 z 19 ligových zápasoch, Milánu sa už nepodarilo postúpiť do európskych pohárov.

Nevýhodou Inzaghiho bude fakt, že nemá trénerské skúsenosti na seniorskej úrovni. Štyridsaťročný "Pippo" hral za AC 11 sezón, vyhral s ním dvakrát Seriu A aj Ligu majstrov. Posledné dve sezóny viedol juniorku AC Miláno.