Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Škrtel po výhre nad Manchestrom City ďakoval fanúšikom

Slovenský hráč Liverpoolu Martin Škrtel (v strede) oslavuje so spoluhráčmi gól do bránky Manchesteru City vo futbalovom zápase anglickej Premier League v Liverpooli 13. apríla 2014. Foto: TASR/AP Photo

Slovenský reprezentačný stopér po rohovom kope kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda v 26. minúte zvýšil na 2:0.

Liverpool 14. apríla (TASR) - Slovenský futbalový obranca Martin Škrtel je v anglickej Premier League pri streleckej chuti. Siedmym gólom v sezóne prispel k triumfu Liverpoolu nad Manchestrom City 3:2 a aj vďaka jeho hlavičke sú The Reds štyri kolá pred koncom súťaže bližšie k zisku titulu.

Zverenci trénera Brendana Rodgersa síce po prestávke prišli o dvojgólový náskok, no Phillipe Coutinho po chybe belgického obrancu Vincenta Kompanyho napokon zabezpečil domácim cenné tri body. "Ukázali sme charakter, tímového ducha a veľkú túžbu streliť tretí gól. Dosiahli sme mimoriadne dôležité víťazstvo. Nebolo to jednoduché, lebo sme inkasovali dva zlepené góly. Aj vďaka skvelým fanúšikom sme však naklonili misky váh opäť na našu stranu. Atmosféra na Anfield Road bola neuveriteľná. Už pri príchode na štadión naši priaznivci na uliciach spievali a prejavovali nám podporu. Nezostáva mi nič iné, len im za to veľmi pekne poďakovať," povedal Škrtel pre oficiálnu stránku Liverpoolu.



Slovenský reprezentačný stopér po rohovom kope kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda v 26. minúte zvýšil na 2:0. "Som šťastný, že som skóroval a pomohol tímu k zisku troch bodov. Strelil som v tejto sezóne už sedem gólov a ak by pribudli ešte ďalšie, bolo by to skvelé. Nezáleží však na tom, kto je autorom gólu, dôležité sú víťazstvá," dodal Škrtel.

Pellegrini: Za ruku Škrtela mala byť penalta

Tréner anglického futbalového klubu Manchester City Manuel Pellegrini napriek nedeľňajšej prehre 2:3 na ihrisku lídra FC Liverpool stále verí v zisk titulu v Premier League.

"Budeme bojovať. Do konca sezóny sa stane ešte veľa vecí. Ak vyhráme obe svoje dohrávky, budeme iba bod za Liverpoolom, ktorý navyše ešte bude hrať s Chelsea. Táto prehra ešte neznamená, že sme titul stratili," vyhlásil Pellegrini, ktorého zverenci strácaju na Liverpool sedem bodov, no majú dva zápasy k dobru.

Podľa Pellegriniho by bolo "zlé pre futbal", ak by titul získala aktuálne druhá Chelsea, pretože hrá podľa neho príliš defenzívne. Naopak, spôsob hry Liverpoolu pochválil. "Bol to veľmi dobrý a kvalitný duel, pretože sa stretli dva tímy, ktoré radi útočia," povedal na margo nedeľňajšieho šlágra. "Zaslúžili sme si lepší výsledok, no nemali sme dostatok šťastia. V druhom polčase sme hrali výborne, na ihrisku bol len jeden tím a mali sme dosť šancí rozhodnúť. Pri ruke Martina Škrtela sme mali kopať jasnú penaltu, ale z našej prehry neviním rozhodcu..."

Z posledných šiestich zápasov hrá Manchester City až štyri doma, kde vyhral v tejto sezóne 14 z 15 duelov.