Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Slovan posilnil srbský legionár Slobodan Simovič

Na snímke nový tréner futbalistov ŠK Slovan Bratislava Jozef Chovanec Foto: TASR/Martin Baumann

Ďalšou novou tvárou v tíme slovenského futbalového majstra Slovan Bratislava je srbský legionár Slobodan Simovič. "Belasým" sa upísal na dva a pol roka s následnou opciou.

Bratislava 9. januára (TASR) - Ďalšou novou tvárou v tíme slovenského futbalového majstra Slovan Bratislava je srbský legionár Slobodan Simovič. "Belasým" sa upísal na dva a pol roka s následnou opciou.

"Slovan je veľký a slávny klub. Je to pre mňa česť byť súčasťou najúspešnejšieho klubu na Slovensku. Chcel by som pomôcť Slovanu k zisku titulu a k účasti v európskych pohároch. Budem robiť všetko preto, aby som bol pre Slovan prínosom," vyjadril Simovič svoje prvé pocity v Slovane pre klubový web.

Simovič je 25-ročný srbský stredopoliar, ktorého prímom je hlavne defenzívna činnosť. Rodák z Čačaku v minulosti obliekal aj dres Nového Sadu, Spartaku Zlatibor Voda a naposledy bieloruského Dinama Minsk. V Bielorusku pôsobil od roku 2012, nastúpil na 74 zápasov, v ktorých zaznamenal dva presné zásahy.

Generálny riaditeľ Dušan Tittel očakáva, že Simovič bude pre tím prínosom. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo získať skúseného hráča na post defenzívneho záložníka. Simoviča sme sledovali a očakávame, že bude prínosom pre náš Slovan. Sme s ním pár dní a je z neho cítiť veľký optimizmus a pozitívne myslenie," povedal na margo ďalšej posily generálny riaditeľ Dušan Tittel. Slovan sa totiž v piatok dohodol aj s útočníkom Filipom Oršulom, ktorý prichádza z konkurenčného Spartaka Myjava.