Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Futbalová 18-ka remizovala s Macedónskom 1:1, Vencel chytil penaltu

V prvom vzájomnom prípravnom stretnutí deklasovala slovenská osemnástka v utorok Macedóncov 6:0.

Skopje 3. apríla (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov remizovali vo štvrtkovom prípravnom zápase v macedónskom Skopje s domácimi rovesníkmi 1:1.

Domáci sa mohli ujať vedenia v 31. minúte, keď kopali penaltu, ale brankár SR "18" Alexander Vencel najmladší pri svojom reprezentačnom debute strelu súpera chytil. Zverenci trénera Milana Malatinského šli do vedenia v 41. minúte zásluhou gólu Roberta Matejku. O víťazstvo napokon prišli v záverečných sekundách nadstaveného času, keď z ďalšej nariadenej jedenástky vyrovnal Sulejmanov.

V prvom vzájomnom prípravnom stretnutí deklasovala slovenská "osemnástka" v utorok Macedóncov 6:0. V dueli zažiaril útočník Tomáš Vestenický, ktorý strelil päť gólov.

Sumár:
Macedónsko "18" - Slovensko "18" 1:1 (0:1)
Góly: 90.+ Sulejmanov (z 11 m) - 41. Matejka. ČK: 65. Kupec (SR)

SR "18": Vencel - Kupec, Sipľak, Zázrivec, Kadlec (70. Vodecký) - Hromada, Grič (90+. Dimun) - Ujlaky (46. Vlček), Vestenický (88. Polievka), Lovas (40. Čmelík) - Matejka (Kotrík)


Milan Malatinský, tréner SR "18" (zdroj: futbalsfz.sk): "Som hrdý na výkony svojich zverencov, skladám im hlbokú poklonu za predvedené výkony a prístup. Hodnotiť zápas nebudem. Brutálne zákroky domácich hráčov a nekomentovateľné výkony rozhodcovskej trojice... Ešte raz skladám poklonu svojim hráčom."