Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Futbal

Španieli sa obávajú kvality ihrísk na brazílskych štadiónoch

Španieli často otvárajú tému kvality hracieho povrchu, ktorý výrazne ovplyvňuje ich štýl s častým držaním lopty a rýchlymi krátkymi prihrávkami (pozn. tiqui-taca).

Curitiba 12. júna (TASR) - Španielski futbalisti sa obávajú nedostatočnej kvality ihrísk na brazílskych štadiónoch počas majstrovstiev sveta. Úradujúci šampióni Európy aj sveta sa domnievajú, že kvalita trávnikov môže negatívne ovplyvniť ich herný štýl na ceste za obhajobou titulu.

Španieli často otvárajú tému kvality hracieho povrchu, ktorý výrazne ovplyvňuje ich štýl s častým držaním lopty a rýchlymi krátkymi prihrávkami (pozn. tiqui-taca). Podľa španielskeho útočníka Diega Costu musia organizátori pred piatkovým zápasom s Holandskom ihrisko na štadióne Fonte Nova v Salvadore "dobre pripraviť a zavlažiť vodou".

Na štadióne Arena da Amazonia v amazonskom Manause, kde je na programe v sobotu stretnutie Taliansko - Anglicko, je ihrisko také vyschnuté, že sú vidieť biele pásy. Tráva, ktorá sa používa na štadiónoch pre majstrovstvá sveta, kombinuje európske a juhoamerické semená.