Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Španielsky prokurátor požiadol o otvorenie procesu s FC Barcelona

Hráč FC Barcelony Lionel Messi (vľavo) sa raduje z gólu so spoluhráčom Neymarom v zápase 27. kola španielskej La Ligy proti Eibaru 14. marca 2015 v Eibare. Foto: TASR/AP

Dôvodom sú údajné daňové úniky, vrátane nezrovnalostí pri podpise Brazílčana Neymara.

Madrid 23. marca (TASR) - Španielsky prokurátor požiadal Národný súd o otvorenie procesu s futbalovým klubom FC Barcelona, súčasným prezidentom Josepom Bartomeuom, ako aj jeho predchodcom Alexandrem "Sandrom" Rosellom. Dôvodom sú údajné daňové úniky, vrátane nezrovnalostí pri podpise Brazílčana Neymara.

Podľa vyhlásenia zverejneného v pondelok žiada prokurátor pre Bartomeua viac ako dvojročné väzenie, pre Rosella viac ako sedem rokov a tiež uloženie mastných pokút. Podľa neho by mal takisto klub dostať pokutu 22,202.750 eur za údajné podvody v daňových priznaniach v rokoch 2011, 2013 a 2014.

Sudca Pablo Ruz len pred pár dňami obvinil Bartomeua a Rosella za daňový podvod, ktorého sa mali dopustiť v roku 2013 pri realizácii prestupu Neymara. Prokurátor Jose Perals poskytol sudcovi podklady, podľa ktorých Katalánci pripravili daňový úrad o 2,8 milióna eur. Sudca informoval, že Barcelona kúpila hráča za 83,3 milióna eur a nie za sumu, ktorú vykázala v účtovníctve (57 miliónov eur). Informovala agentúra AP.