Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Sparta získala stredopoliara Kangu, zaplatila približne milión eur

Na archívnej snímke hráči Sparta Praha. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný ofenzívne ladený stredopoliar vyšiel Spartu približne na jeden milión eur a podpísal kontrakt do leta 2021.

Praha 2. februára (TASR) - Český futbalový klub Sparta Praha pokračuje vo výraznom posilňovaní pred jarnou časťou sezóny. V piatok získal do svojho kádra gabonského reprezentanta Guélora Kangu z Crvenej Zvezdy Belehrad. Je to už štvrtá zimná posila klubu.

Dvadsaťsedemročný ofenzívne ladený stredopoliar vyšiel Spartu podľa idnes.cz približne na jeden milión eur a podpísal kontrakt do leta 2021. Kariéru odštartoval v rodnej krajine v kluboch Mangasport, Missile a Mounana. Odtiaľ v roku 2013 prestúpil do Rostova, za ktorý odohral celkovo 82 zápasov s bilanciou osem gólov a 14 asistencií.

V lete prestúpil do CZ Belehrad, nastúpil na 58 stretnutí, strelil 12 gólov a pridal 17 asistencií. V jej drese si zahral vlani v lete aj proti Sparte v predkole Európskej ligy a strelil aj gól.

Na Letnú prišli v uplynulých dňoch aj srbský stredopoliar Mihajlo Ristič, rumunský brankár Florin Nita a jeho krajan Nicolae Stanciu.