Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Spartak Trnava nesúhlasí s trestom za škandál SR 21

Na snímke slovenský futbalový reprezentant do 21. rokov, brankár Dobrivoj Rusov Foto: TASR/Martin Baumann

Klub v plnej miere stojí za hráčmi Schranzom a Rusovom a odmieta akékoľvek ich spájanie so škandálmi.

Trnava 6. decembra (TASR) - Slovenský futbalový klub Spartak Trnava sa zastal svojich hráčov Ivana Schranza a Dobrivoja Rusova. Aj ich mená sa totiž v uplynulom čase spájali so škandálom slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov, ktorá mala počas reprezentačných zrazov v hoteli Senec porušiť životosprávu. Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu napokon potrestal celý tím a hráči nedostanú štartovné za kvalifikačný zápas so Škótskom, resp. za oba barážové súboje s Talianskom.

"Náš klub v plnej miere stojí za hráčmi Schranzom a Rusovom a odmieta akékoľvek ich spájanie so škandálmi, ktoré sa mali diať počas reprezentačných zrazov U21 v Senci. S oboma futbalistami pracujeme už niekoľko rokov a detailne ich poznáme. Nikdy sme s nimi nemali žiadne problémy pri plnení si športových povinností. Sú to veľkí profesionáli, ktorí napriek svojmu mladému veku sú vzorom aj pre ďalších členov kabíny," píše sa v stanovisku Spartaka, ktoré TASR sprostredkoval PR a event manažér Marek Ondrejka a ďalej sa uvádza: "Plne im dôverujeme. Sme rozhorčení z toho, že boli poškodené ich dobré mená. Neprávom boli vtiahnutí do celej kauzy, pričom sa trestal celý kolektív a nie jednotlivci, ktorí problémy spôsobili. Nesúhlasíme s tým, že im nebudú vyplatené odmeny, na ktoré majú jednoznačný nárok. Žiadame kompetentných, aby sa celú vec ešte raz dôkladne prešetrili a určili a potrestali skutočných vinníkov a nie celý tím."

Ku kauze sa vyjadril aj tréner Juraj Jarábek: "Máme potvrdené, že naši hráči Schranz a Rusov neboli účastníkmi škandálov v seneckom hoteli. Ja osobne vyjadarujem nesúhlas, že naši futbalisti boli potrestaní. Odmakali si a vydreli si peniaze na ihrisku, ktoré im právom patria. Nie je žiadny dôvod ich dávať do skupinky, ktorá problémy spôsobila. Treba potrestať jednotlivcov, skutočných vinníkov. Ja našich chalanov poznám možno viac ako ich rodiny, pracujem s nimi denno denne, viem aké majú povahy a prehlasujem, že do takéhoto niečo by sa sa nedali vtiahnuť. Plne si za nimi stojím, sú to výborní futbalisti a skvelí chalani. Vyjadrujem im plnú dôveru a som rád, že ich mám vo svojom tíme."

Účasť na údajnom škandále popreli aj samotní hráči. "Jediné, čo by sme k celej kauze chceli povedať, že na žiadnych údajných spomínaných škandáloch sme sa nezúčastnili. Dištancujeme od tých vecí, z ktorých sme boli obvinení: ľahké ženy, ujma na zdraví inej osoby, násilie, škoda na majetku a podobne. Prehlasujeme, že pri ničom takom sme určite neboli. Sme smutní, že sú tým poznačené naše mená. Sme neprávom zatiahnutí do vecí, pri ktorých sme neboli a ani o nich nevieme! So všetkým úsilím sme reprezentovali svoju krajinu. Teraz nejde o štartovné, ktoré nedostaneme, ale mrzí nás, že boli poškodené naše mená a rodiny. A to neprávom!" uviedli v stanovisku Ivan Schranz a Dobrivoj Rusov.