Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Futbalová 21-ka bude pykať za škandál, SFZ dnes rozhodol o treste

Na snímke slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov Foto: TASR/Martin Baumann

Trest sa vzťahuje na zápasy so Škótskom a Talianskom, konať bude aj Disciplinárna komisia.

Myjava 2. decembra (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov v súvislosti so škandálom porušenia životosprávy nedostanú štartovné za kvalifikačný zápas so Škótskom, resp. za oba barážové súboje s Talianskom. Rozhodol o tom Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (VV SFZ) v utorok na zasadnutí v Myjave.

Informoval o tom SFZ v komuniké zo zasadnutia na oficiálnom webe www.futbalsfz.sk.

VV SFZ zároveň uložil generálnemu sekretárovi SFZ Jozefovi Klimentovi vypracovať písomný podnet podľa čl. 72 ods. 2 Disciplinárneho poriadku SFZ na začatie konania Disciplinárnej komisie SFZ voči členom realizačného tímu SR21 (David Vailing, Peter Kišška, Štefan Balla), ktorí sa mali dopustiť vážneho porušenia stanov SFZ, ktorým bolo poškodené dobré meno slovenského futbalu i SFZ.

Jedným z najdôležitejších bodov rokovania bolo určenie dejiska finálového zápasu 46. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2014/2015. To sa 1. mája budúceho roka bude hrať na štadióne NTC Poprad. Slovenská pohárová súťaž má od tohto ročníka nový model. Cieľom a zámerom SFZ je zatraktívnenie domácej pohárovej súťaže a rozšírenie pohárového futbalu aj do nižších súťaží v rámci regiónov. Súťaž hrá, resp. hralo takmer 180 klubov.

Súťaž pozná momentálne už sedem štvrťfinalistov, táto fáza súťaže sa bude hrať v marci 2015 na jeden zápas. Posledným štvrťfinalistom bude úspešnejší z dua Slovan Bratislava - FC Nitra. Obhajcom titulu sú Košice, ktoré sa v boji o semifinále stretnú s DAC Dunajská Streda.

VV SFZ na zasadnutí okrem iného vzal na vedomie informáciu o priebehu a realizácii projektu výstavby, rekonštrukcie a modernizácie futbalových štadiónov, schválil návrh Smernice „Infraštruktúra štadiónov 2018“, schválil deň 19. december 2014 za konečný termín na zasielanie návrhov na ocenenie Klubu fair play SOV, vzal na vedomie informáciu o aktuálnom stave prípravy návrhu nového Registračného a prestupového poriadku SFZ či schválil návrhy na udelenie odznakov SFZ.