Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Straka i Benitez ocenili skvelého Hamšíka

Hráč SSC Neapol Marek Hamšík (druhý sprava) sa raduje z gólu v zápase 2. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA medzi ŠK Slovan Bratislava a talianskym SSC Neapol. Z gólu sa radujú spoluhráči Jonathan De Guzmán (6), Duván Zapata (91) a Christian Maggio. Foto: TASR/Michal Svítok

Tréner "belasých" František Straka po súboji musel uznať, že jeho tím slovenského reprezentanta neustrážil.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Slovenského majstra Slovan Bratislava zrazil do kolien vo štvrtkovom zápase 2. kola I-skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015 na Pasienkoch jeho odchovanec. Kapitán SSC Neapol Marek Hamšík bol pri oboch góloch hostí, prvý dal sám v prvom polčase hlavou po chybe brankára Dušana Perniša, na druhý krásne nacentroval v druhom dejstve striedajúcemu útočníkovi Gonzalovi Higuainovi.

Tréner "belasých" František Straka po súboji musel uznať, že jeho tím slovenského reprezentanta neustrážil. "Tvrdil som to už pred zápasom. Hamšík je úžasný hráč a dnes to len potvrdil," povedal český tréner. V podobnom duchu sa vyjadril na pozápasovej tlačovej konferencii aj španielsky tréner hostí Rafael Benitez. "Hamšík odohral výborný zápas. A fanúšikovia ho za to ocenili. Áno, vystriedal som ho preto, aby mu mohli diváci zatlieskať," uviedol kouč SSC Neapol.

Straku mrzela po zápase najmä chyba brankára domácich Dušana Perniša. Ten zlým vybehnutím na dlhý pas od talianskej obrany na nabiehajúceho Hamšíka spoluhráčov nepodržal. "Mrzí nás chyba, ktorá prišla v prvom polčase. V tom druhom sme sa osmelili a veľa nechýbalo, aby sme dali gól. Neapol nám ukázal svoju kvalitu, a to musíme rešpektovať."