Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Svetové médiá reagujú na zápas Argentína - Holandsko: Bola to nuda

Hráč Argentíny Lionel Messi skóruje počas penaltového rozstrelu proti Holandsku. Foto: TASR/AP Photo

Messi and Company dosiahli finále po nudnej remíze. Juhoamerický futbal bude vo finále zastupovať Argentína až po penaltách, keď nezáživný zápas skončil aj po predĺžení 0:0, píše Daily Mirror.

Bratislava 10. júla (TASR) - Ohlasy zahraničných médií na postup futbalistov Argentíny do finále 20. MS v Brazílii:

REUTERS: "Sergio Romero chytil dve penalty v rozstrele, v ktorom Argentína zdolala Holandsko 4:2 a poslal ju po historicky prvom bezgólovom semifinále do boja o zlato opäť po 24 rokoch."

DAILY MIRROR: "Messi and Company dosiahli finále po nudnej remíze. Juhoamerický futbal bude vo finále zastupovať Argentína až po penaltách, keď nezáživný zápas skončil aj po predĺžení 0:0."

THE SUN: "Holanďania pokazili penalty a Argies dosiahli finále na Maracane proti Nemcom. Messi a spol. si zachovali pokoj a Sergio Romero zlikvidoval pokusy Rona Vlaara a Wesleyho Sneijdera."

EL PAIS: "Argentína bude hrať finále proti Nemecku potom, ako zdolala po penaltách Holandsko. Albicelestes sú vo finále po 24 rokoch, tam ich čaká družina Joachima Löwa"

MARCA: "Argentína do finále. Penalty rozhodli duel, ktorý bol na to odsúdený. Romero, podobne ako Goycoechea pred 24 rokmi, sa stal hrdinom v penaltovom rozstrele. Zastavil strely Vlaara a Sneijdera. Strach "zjedol" zápas. Mascherano bol Big Boss, Messi a Robben nedostali priestor."

IDNES: "Nemecko v nedeľňajšom finále vyzvú Argentínčania. V druhom semifinále pretlačila Holanďanov 4:2 na penalty a o zlato si zahrajú po 24 rokoch."

KPN TV (Hol.): "Po dvoch hodinách opatrného, ale zaujímavého zápasu vyhrala Argentína penaltový rozstrel 4:2. Oba tímy hrali poučené z utorkového zápasu, v ktorom Nemci uštedrili Brazílii debakel."

De Telegraaf (Hol.): "Holandský sen o finále sa rozplynul. Zverenci trénera Louisa van Gaala narazili v semifinále na nepriepustnú argentínsku stenu. Taktickú šachovú partiu museli rozhodnúť až pokutové kopy. Vlaar a Sneijder zaváhali, po sérii piatich víťazstiev sa brazílske dobrodružstvo pre nás skončilo."

De Volkskrant (Hol.): "Druhé semifinále pripomínalo šach na tráve. Ani jedno z mužstiev nechcelo urobiť osudnú chybu. Chýbali útočné výpady, chýbali góly. Nepresadili sa Arjen Robben ani Robin van Persie. Argentíne nezahral Messi, ale v penaltách mali viac šťastia."