Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Tomi Kid chce bojovať proti Wanderovi rozumnejšie

Slovenský boxer Tomi Kid Kovács Foto: TASR/AP Photo

Na zápas spred troch rokov spomína slovenský boxer pozitívne.

Trnava 1. októbra (TASR) - Už iba niekoľko týždňov delí najúspešnejšieho slovenského profesionálneho boxera Tomáša Kovácsa od odvetného zápasu o titul európskeho šampióna WBO v poloťažkej váhe s Hamzom Wanderom z Ugandy. Repríza súboja z februára 2011 sa uskutoční v piatok 31. októbra 2014 v Mestskej športovej hale v Trnave. Tomi "Kid" Kovács chce prvé dni mesiaca venovať intenzívnej príprave a vo zvyšku bude regenerovať.

"Mám viac ako štyri týždne do zápasu. Vždy keď ráno vstávam, myslím na posledný deň v tomto mesiaci. Je to stále intenzívnejšie. Už sa to blíži," teší sa Kovács, ktorý načrtol program v najbližších dňoch: "Teraz sa chcem sústrediť na fyzickú prípravu. U nás doma sa trénuje od skorého rána a podvečer si vybíjam baterky v boxerskom klube. Mám v pláne aj sparingy s tvrdými borcami, aby sme čo najviac nasimulovali reálny zápas. Tréningy mi našťastie veľmi chutia a za celý ten čas prípravy na tento duel som nemal pocit, že musím trénovať naschvál. Teším sa z toho."

Na zápas spred troch rokov spomína slovenský boxer pozitívne. "Môjho súpera si vážim a dobre poznám aj jeho silnú stránku ako aj slabiny. Bojuje až dokonca a je húževnatý. Vtedy som od neho dostal toľko úderov do hlavy, ako nikdy predtým. Bol som počítaný a nebolo mi všetko jedno. Viem, že sa bude v ringu bojovať tak tvrdo, ako minule. Teraz chcem ale bojovať rozumnejšie. Želám si, aby to bol zážitok nielen pre nás ale aj pre našich divákov," uviedol Tomi "Kid" Kovács v tlačovej správe zaslanej TASR.

Návrat do ringu s Wanderom bude pre Kovácsa možno jeho posledným profesionálnym vystúpením v boxe. "Je známe, že som sa rozhodol kandidovať na post primátora Galanty. Pokiaľ by sa mi podarilo vo voľbách uspieť, v čo pevne verím, tak sa budem musieť rozlúčiť so svojou doterajšou športovou kariérou. Mám v mysli krásne chvíle, ktoré som zažil vďaka tomuto športu, vzniklo obrovské množstvo priateľstiev a jednoducho milujem box, no vnímam to všetko ako novú výzvu. Čo sa má stať, to sa jednoducho stane," dodal.

V prvom vzájomnom zápase s Wanderom 25. februára 2011 v Nitre si Kovács po tvrdej bitke vybojoval opasok majstra Európy organizácie WBO. Vtedajšie počítanie slovenského pästiara v dvanástom kole však rozprúdilo diskusiu medzi divákmi. Kovács napokon duel vyhral po dvanásťkolovom boji výrokom rozhodcov.