Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Tottenhamu sa zranil Alli, podľa Pochettina je to šanca pre ďalších

Na archívnej snímke (vpravo) hráč Tottenhamu Dele Alli. Foto: TASR/AP

Okrem Kanea a Alliho pre zranenie chýba Moussa Sissoko a Kórejčan Son Heung-min si plní reprezentačné povinnosti na Ázijskom pohári.

Londýn 22. januára (TASR) - Anglický futbalista Dele Alli rozšíril maródku Tottenhamu Hotspur. V nedeľňajšom stretnutí Premier League s Fulhamom (2:1) musel v závere zápasu striedať. Po Harrym Kaneovi je druhý kľúčový hráč trénera Mauricia Pochettina, ktorého zdravotné problémy vyradili z hry.

"Po vyšetreniach potvrdzujeme, že Dele Alli utrpel zranenie zadného stehenného svalu. Podstúpi rehabilitáciu, naspäť v tréningovom procese ho očakávame začiatkom marca," priniesla utorňajšie stanovisko klubu agentúra AFP. "Urobím všetko, čo bude v mojich silách, aby som sa vrátil čo najskôr," odkázal Alli prostredníctvom twitteru.

Tottenham je tretí v ligovej tabuľke s deväťbodovým mankom na prvý FC Liverpool. Situáciu mu však komplikuje úzky káder. Okrem Kanea a Alliho pre zranenie chýba Moussa Sissoko a reprezentant Kórejskej republiky Son Heung-min si plní reprezentačné povinnosti na Ázijskom pohári.

Napriek absenciám je Pochettino optimista: "Zranili sa nám hráči v čase, keď máme veľmi nahustený program. To však otvára nové príležitosti. Svoju kvalitu môžu ukázať ďalší futbalisti a zaslúžiť si pozíciu v prvom tíme." Jeho tézu dokázal Georges-Kevin N'Koudou, ktorý nahradil Alliho v 86. minúte a pri ligovej premiére v tejto sezóne v nadstavenom čase prihral Harrymu Winksovi na víťazný gól. Tottenham vo štvrtok nastúpi v odvete semifinále Ligového pohára proti FC Chelsea, v domácom zápase triumfoval 1:0.