Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Na Anfield Road si pripomenú 25. výročie tragédie z Hillsborough

tribúna FC Liverpool Foto: TASR/AP

Zvony v kostoloch po celom regióne budú odbíjať 96-krát a verejná doprava by sa mala o 14.06 h zastaviť počas minúty ticha.

Liverpool 15. apríla (TASR) - Okolo 30.000 ľudí vrátane bývalých a súčasných futbalistov FC Liverpool sa očakáva na štadióne Anfield Road pri utorňajšej pietnej spomienke na 25. výročie od tragédia na štadióne v Hillsborough, kde prišlo vtedy o život 96 fanúšikov The Reds. Informovala agentúra AP.

Tréner Slováka Martin Škrtela v FC Liverpool Brendan Rodgers a jeho kolega od mestského rivala z FC Evertonu Roberto Martinez si pri spoločnom čítaní pripomenú najhoršiu tragédii v histórii britského športu.

Zvony v kostoloch po celom regióne budú odbíjať 96-krát a verejná doprava by sa mala o 14.06 h zastaviť počas minúty ticha. Pri osudnom zápase v semifinále Anglického pohára medzi Liverpoolom a Nottinghamom Forest sa 15. apríla 1989 zrútila jedna tribúna na štadióne Hillsborough.



Už cez uplynulý víkend sa pohárové semifinále i všetky ostatné stretnutia anglických futbalových súťaží začali so sedemminútovým oneskorením. Šesťminutový posun úvodného výkopu symbolizoval čas 15.06, v ktorom bol duel medzi Liverpoolom a Nottinghamom prerušený v dôsledku tragickej tlačenice na tribúne Leppings Lane. Pred stretnutím si fanúšikovia ako i aktéri duelu ešte navyše uctili obete ďalšou minútou ticha.

Na národnom štadióne vo Wembley bola pred sobotňajším semifinále Pohára FA špeciálna spomienka. Kapitáni Arsenalu i Wiganu priniesli vence, hráči vybehli na trávnik s čiernymi páskami na rukávoch a na elektronickej tabuli svietili mená obetí tragédie spred 25 rokov.