Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Trenčín sa chce vyhnúť bojom o záchranu: Rybníček tvrdí, že sa poučili

Hlavný tréner AS Trenčín Matthias Kohler (vľavo), generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček (uprostred) a kapitán AS Trenčín David Depetris počas tlačovej konferencie pred začiatkom novej sezóny, 18. júla 2019 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

AS Trenčín odštartuje sezónu v sobotu 20. júna v Senici o 19.00 hodine.

Trenčín 18. júla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín zažili mimoriadne náročnú sezónu. Na domácom trávniku neodohrali ani jeden zápas. V Myjave sa im nedarilo a až v závere odvetného barážového zápasu si zabezpečili účasť vo Fortuna lige aj pre ročník 2019/2020.

Mužstvo v príprave odohralo sedem stretnutí. Z nich dvakrát vyhralo, raz remizovalo a v štyroch dueloch ťahali za kratší koniec. "Je pred nami dlhá cesta. Mám zmiešané pocity. S niečím som spokojný, s inými vecami menej. Sme iba na začiatku. Netreba sa však pozerať dozadu, ale dopredu," povedal tréner Trenčanov Matthias Kohler. Ten sa vrátil na pozíciu hlavného kouča po tom, ako nahradil Ivana Galáda.



Na Trenčanov čaká podobný scenár ako v predchádzajúcej sezóne. S domácim prostredím pre výstavbu štadióna nemôžu počítať. Ich Domovským stánkom bude štadión MŠK Žilina. "Náročný kolotoč sa začína znova. Bude to pre nás nesmierne zaujímavý rok z pohľadu mnohých vecí. Musíme pracovať na tom, aby sme o rok mohli hrať na vlastnom ihrisku. Chceme sa zodpovedne pripraviť na to, aby sme zvládli blízke obdobie komunikačne. Bude nás stáť veľa úsilia, aby sme dokázali využiť emóciu návratu a zabezpečili fungovanie nového štadióna," povedal generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

Hlavný tréner AS Trenčín Matthias Kohler (vľavo), generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček (uprostred) a kapitán AS Trenčín David Depetris pózujú po skončení tlačovej konferencie pred začiatkom novej sezóny, 18. júla 2019 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Klub sa chce vyhnúť problémom z predchádzajúceho ročníka, v ktorom sa najprv prebojoval až do play off Európskej ligy UEFA, no neskôr do posledných minút bojoval o fortunaligovú príslušnosť. "Neradi by sme pripustili scenár z nedávnej minulosti. Na jej základe sme sa poučili a zanalyzovali situáciu, aby sme pomohli realizačnému tímu i kabíne," doplnil.



Cieľom klubu je v prvom rade konsolidácia formy a návrat na vrchné priečky ligovej tabuľky. Vedenie by chcelo mužstvo na jar vidieť v hornej šestke. "Našim plánom vždy bolo, aby sme hrali v európskych pohároch. Dnes to však nepoviem priamo. Chceme pre účasť v nich urobiť maximum. Uvidíme, ako sa nám bude dariť. Mimoriadne dôležitý je hneď úvod, aby sme sezónu naštartovali pozitívne a v začiatkoch nepripustili scenár z minulej sezóny," uviedol Rybníček.

Hlavný tréner AS Trenčín Matthias Kohler (vľavo), generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček (uprostred) a kapitán AS Trenčín David Depetris počas tlačovej konferencie pred začiatkom novej sezóny, 18. júla 2019 v Trenčíne.
Foto: TASR - Radovan Stoklasa


Do kabíny prvého tímu pribudlo osem nových mien. Najviac púta pozornosť dvojica skúsených hráčov, ktorí už majú s Trenčínom skúsenosti. Prvým z nich je holandský stredopoliar Ryan Koolwijk, ktorý strávil uplynulé tri sezóny Excelsiori Rotterdam. Druhým je najlepší strelec AS Trenčín v novodobej histórii David Depetris. Ten sa bude v novom ročníku kapitán tímu. "Príprava prebiehala približne štyri týždne. Postupne sa zlepšujeme. Každý z nás musí podávať stopercentné výkony. Kapitánska páska ma potešila. V mužstve je viacero skúsených hráčov, s ktorými budem rôzne záležitosti konzultovať," povedal rodák z Argentíny, ktorý má už niekoľko rokov slovenského občianstvo.



Trenčania budú disponovať s rozpočtom na úrovni 2,6 milióna eur. Káder podľa slov generálneho manažéra ešte nie je definitívne uzavretý. Vedenie by mužstvo rado posilnilo defenzívu na pozícii ľavého obrancu, stopéra a krídelníka.

AS Trenčín odštartuje sezónu v sobotu 20. júna v Senici o 19.00 hodine.

Súpiska: Denis Chudý, Igor Šemrinec, Michal Kukučka – Lukáš Skovajsa, Keston Julien, Martin Šulek, Adrián Slávik, Ruben Ligeon, Adam Laczkó, Peter Kleščík – Abdul Zubairu, Edson Teixeira, Ryan Koolwijk, Hamza Čatakovič, Desley Ubbink, Ante Roguljič, Mohammed Lamine, Achraf El Mahdioui, Dávid Machara – Umeh Chukwuemeka, Ivenzo Comvalius, Milan Corryn, Osman Bukari, Jakub Kadák, Lenny Frank Buyl, David Depetris. Hlavný tréner: Matthias Kohler, asistenti trénera: Michal Hanek a Juraj Ančic, tréner brankárov: Erik Feriančík

Príchody: David Depetris (prestup Huracán Argentína), Ryan Koolwijk (Prestup Excelsior, Holandsko), Ruben Ligeon (prestup Zwolle, Holandsko), Edson Teixeira (prestup Boavista FC, Kapverdy), Ivenzo Comvalius (prestup SV Transvall, Surinam), Lenny Frank Buyl (prestup, Inter Bratislava), Michal Kukučka (dorast), Dávid Machara (dorast)

Odchody: Marián Pišoja (hosťovanie), Milan Kvocera (hosťovanie), Antonio Mance (prestup NK Osijek), Reuben Yem (prestup KAA Gent), Philippe van Arnhem (koniec kontraktu), Jakub Paur (koniec kontraktu), Libor Hrdlička (koniec kontraktu), Peter Urminský (koniec hosťovania), Erhan Mašovič (koniec hosťovania), Joey Sleegers (prestup FC Eindhoven)