Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Tréner Brazílie nominoval na kvalifikáciu MS 2018, Kaká sa nezmestil

Brazílsky tréner Dunga, archívne foto Foto: TASR/AP/Natacha Pisarenko

V oboch dueloch bude kanárikom pre trest chýbať hviezdny útočník Barcelony Neymar.

Rio de Janeiro 17. septembra (TASR) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Dunga oznámil nomináciu na októbrové prvé kvalifikačné zápasy o postup na majstrovstvá sveta 2018 proti Čile a Venezuele. Do tímu sa nezmestil bývalý stredopoliar AC Miláno Kaká. Informovala agentúra Reuters.

V oboch dueloch bude "kanárikom" pre trest chýbať hviezdny útočník Barcelony Neymar, aj keď ešte možno Brazílčania uspejú s odvolaním. Do nominácie sa nedostal ani stredopoliar Chelsea Ramires, naopak vrátil sa Felipe Luis z Atletika Madrid. Kaká nehral na minuloročných majstrovstvách sveta v Brazílii, ale Dunga ho nečakane nominoval na septembrové zápasy proti Kostarike (1:0) a USA (4:1). Ďalej však už s hráčom Orlando City neráta.

"V minulej kvalifikácii hralo až 55 hráčov a všetci sa do prvého výberu nedostali. Musia však byť pripravení, pretože kvalifikácia je dlhá a priestor dostane viacero hráčov," povedal Dunga.

V juhoamerickej kvalifikácii bojuje o postup 10 tímov, pričom sa stretnú každý s každým doma a vonku. Brazília zatiaľ nikdy na záverečnom turnaji MS nechýbala. Kvalifikáciu štartuje 8. októbra na ihrisku víťaza Copa America Čile a o päť dní neskôr hostí vo Fortaleze Venezuelu.

Nominácia Brazílie na zápasy KMS proti Čile a Venezuele:

brankári:
Jefferson (Botafogo), Marcelo Grohe (Gremio), Allison (Internacional)

obrancovia: David Luiz, Marquinhos (obaja Paríž St. Germain), Miranda (Inter Miláno), Gil (Corinthians), Filipe Luis (Atletico Madrid), Fabinho (Monaco), Rafinha (Bayern Mníchov), Marcelo (Real Madrid)

stredopoliari: Luiz Gustavo (VfL Wolfsburg), Fernandinho (Manchester City), Elias (Corinthians), Renato Augusto (Corinthians), Oscar, Willian (obaja Chelsea), Lucas Lima (Santos), Philippe Coutinho (Liverpool), Douglas Costa (Bayern Mníchov)

útočníci: Lucas (Paríž St. Germain), Hulk (Zenit Petrohrad), Firmino (FC Liverpool)