Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Tréning Čile prerušil nálet brazílskej helikoptéry

Čilský futbalový tím. FOTO TASR/AP

Vedenie čílskeho mužstva požiadalo Globo, ktoré je oficiálnym vysielateľom zápasov na turnaji o vysvetlenie.

Belo Horizonte 26. júna (TASR) - Helikoptéra brazílskej televíznej stanice Globo spôsobila niekoľkominútové prerušenie štvrtkového tréningu čílskej futbalovej reprezentácie. Zverenci argentínskeho trénera Jorgeho Sampoaliho budú súperom domácej Brazílie v osemfinále 20. MS.

Nahnevaný Sampoali stiahol hráčov z ihriska, po odlete "narušiteľov" tréning pokračoval. "Čile dnes muselo prerušiť tréning len niekoľko minút po začiatku, keď nízko letiaca helikoptéra narušila jeho priebeh," citovala agentúra Reuters hovorcu juhoamerického účastníka šampionátu.

"Jedným z najviac nahnevaných bol náš tréner Sampoali, pretože sme práve pracovali na taktike. A on nechcel dať našim súperom žiadnu vedomosť o našej stratégii. My hráči sme sa pokúsili zostreliť helikoptéru loptami, ale nefungovalo nám to," povedal po tréningu médiám obranca Mauricio Isla.

Vedenie čílskeho mužstva požiadalo Globo, ktoré je oficiálnym vysielateľom zápasov na turnaji o vysvetlenie. Tlačová konferencia sa kvôli incidentu zdržala o jednu hodinu.