Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

UEFA pokutovala Spartak Trnava za nevhodné správanie sa fanúšikov

Na archívnej snímke tím Trnavy Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Za klubom nestoja ani fanúšikovia, ktorí sa rozhodli bojkotovať utorňajšie derby so Slovanom Bratislava.

Trnava 27. augusta (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) potrestala Spartak Trnava za nevhodné správanie sa jeho fanúšikov v domácej odvete 3. predkola tohtosezónnej edície Európskej ligy proti PAOK-u Solún. Podľa štvrtkového vydania denníka Šport musí klub zaplatiť pokutu vo výške 60.000 eur, navyše UEFA mu zavrela štadión na jeden pohárový duel. Spartak vypadol s PAOK-om po výsledkoch 0:1 a 1:1.

"Bílí andeli" prechádzajú náročným obdobím, hoci nedávno otvorili moderný štadión City arénu. Podľa mediálnych špekulácií má od tímu odísť tréner Juraj Jarábek a v pozícii generálneho manažéra by nemal ďalej pokračovať Viktor Blažek. Nielen tieto problémy však v súčasnosti Spartak sužujú. Za klubom nestoja ani fanúšikovia, ktorí sa rozhodli bojkotovať utorňajšie derby so Slovanom Bratislava (0:2).

"Máme široké fanúšikovské zázemie, čo je super. Je určite príjemné, keď pripravia pútavé choreo a skutočne sú tým povestným dvanástym hráčom. Mužstvo vtedy cíti podporu. Na druhej strane je neprijateľné, aby klub neustále platil pokuty za ich správanie. Za pohárovú odvetu s PAOK-om Solún musíme zaplatiť takmer 60.000 eur a UEFA nám zatvorila štadión na jeden zápas," povedal pre Šport jeden z majiteľov trnavského klubu Vladimír Poór.