Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

UEFA potrestala CSKA Moskva, Apollon Limassol a Srbsko za rasizmus

Foto: uefa.org

Najtvrdší trest dostal CSKA Moskva.

Nyon 18. februára (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) potrestala ruský klub CSKA Moskva, cyperský Apollon Limassol a Srbskú futbalovú federáciu čiastočným zatvorením štadiónov za rasistické prejavy svojich fanúšikov.

Najtvrdší trest dostal CSKA Moskva, ktorý musí odohrať najbližší zápas v niektorom z európskych pohárov za zatvorenými dverami za to, že fanúšikovia ruského klubu zobrazili počas zápasu Ligy majstrov s českým tímom Viktoria Plzeň rasistické a radikálne pravicovo orientované symboly. Klub dostal aj pokutu 50.000 eur.

Apollon Limassol musí v najbližšom zápase štadión čiastočne uzavrieť, pretože fanúšikovia cyperského klubu napodobňovali zvuk opíc smerom na hráča Legie Varšava Dossu Juniora v decembrovom zápase Európskej ligy.

Za taký istý prehrešok bude pykať ak Srbská futbalová federácia, fanúšikovia totiž vydávali opičie zvuky v kvalifikačnom zápase hráčov do 21 rokov proti Belgicku. Pretože v minulosti už srbská dvadsaťjednotka hrala dva zápasy bez divákov, na najbližšom domácom stretnutí musia rozprestrieť veľký banner s nápisom "Nie rasizmu" a kapitán tímu pred zápasom verejne vyzve divákov, aby sa zdržali rasistických prejavov.