Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

UEFA uvažuje o tretej klubovej súťaži

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V tej by mali pôsobiť tímy, ktoré sa neprebojujú z kvalifikačných kôl Ligy majstrov a Európskej ligy do skupinových fáz.

St. Julian 16. septembra (TASR) - Lídri európskeho futbalu uvažujú o založení tretej medzinárodnej klubovej súťaže. V tej by mali pôsobiť tímy, ktoré sa neprebojujú z kvalifikačných kôl Ligy majstrov a Európskej ligy do skupinových fáz.

V stredu na Malte o tom rokovalo 54 členov Európskej futbalovej únie (UEFA). Diskutovali aj o tom, či bude nová súťaž iba pre kluby z menších krajín, ktoré sa pravidelne nezúčastňujú v skupinovej fáze dvoch súčasných európskych pohárov. Zatiaľ ide iba o prvé rozhovory a tretia súťaž by mohla vzniknúť najbližšie až v roku 2018, keď vyprší súčasná zmluva na televízne práva.

"Bola by to príležitosť pre menšie kluby, ktoré sa nikdy neprebojujú do skupinových fáz Ligy majstrov a Európskej ligy. Takto by mohli hrať na európskej scéne aj na jeseň, či po novom roku," pre agentúru AP to povedal výkonný riaditeľ Ukrajinskej futbalovej federácie Volodimir Geninson.