Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

UEFA vyšetruje Inter Miláno, Celtic Glasgow a Dynamo Kyjev

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie proti trojici klubov.

Bern 27. februára (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie proti trojici klubov. Inter Miláno, Celtic Glasgow a Dynamo Kyjev budú pykať za výčíňanie svojich fanúšikov vo štvrtkových zápasoch šesťnásťfinále Európskej ligy.

Chuligáni Kyjeva v domácom zápase proti Guingampu hádzali na trávnik svetlice a po stretnutí vnikli na trávnik. Zakázanú pyrotechniku zapálili v hľadisku aj priaznivci Interu a Celticu.

"Scény násilia a rasizmu musia zmiznúť zo štadiónov. Praví fanúšikovia a UEFA ich nebudú tolerovať," uviedol pre agentúru Reuters generálny sekretár UEFA Gianni Infantino.

Disciplinárna komisia bude dodatočne riešiť prípad v Rotterdame, kde domáci fanúšikovia hodili smerom k útočníkovi AS Rím Gervinhovi veľký nafukovací banán.

Pod drobnohľad UEFA sa dostalo aj AS Monaco. Francúzsky klub sa mal previniť voči pravidlám tzv. finančnej fair-play a na platy a prestupy hráčov minúť viac peňazí, ako je dovolené. Z rovnakého konania sú podozriví aj Inter Miláno a AS Rím.