Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

V Bolívii po korupčnej kauze zvrhli prezidenta zväzu Chaveza

Na archívnej snímke Carlos Chavez. Foto: TASR/AP

Prezidenta bolívijského zväzu a bývalého pokladníka Juhoamerickej futbalovej konfederácie Carlosa Chaveza zatkla polícia 17. júla.

La Paz 26. augusta (TASR) - Prezident Bolívijskej futbalovej federácie Carlos Chavez, ktorý čelí obvineniu z korupcie, končí vo svojej funkcii. Tamojšie kluby v utorok jednomyseľne zahlasovali za jeho odvolanie.

"Rozhodli sme sa odobrať pánovi Carlosovi Chavezovi mandát," uviedol podľa agentúry Reuters nový generálny sekretár federácie Walter Torrico. Štátni žalobcovia minulý týždeň prehľadali sídlo zväzu a obvinili Chaveza, že nespolupracoval s vyšetrovateľmi pri riešení korupčnej kauzy.

Prezidenta bolívijského zväzu a bývalého pokladníka Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL) Carlosa Chaveza zatkla polícia 17. júla. Mal sa dopustiť podvodu v prípade zriadenia účtu, kam mali byť posielané finančné prostriedky na podporu rodine fanúšika, ktorý zomrel v roku 2013 počas medzinárodného zápasu v meste Oruro.

Podľa štátnej agentúry ABI však rodina nikdy peniaze z fondu nedostala. Okrem Chaveza zadržala polícia aj generálneho sekretára zväzu Alberta Lozadu.