Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Vedenie ruskej ligy reaguje na klesajúci rubeľ, zníži platy

Výmenné kurzy rubľa voči americkému doláru a euru svietia na elektronickej tabuli pred zmenárňou v centre Moskvy 16. decembra 2014. ni drastické zníženie hlavnej úrokovej sadzby ruskej centrálnej banky nepomohlo zmierniť tlak na ruskú menu, ktorá ďalej padá na nové historické minimá. Informovala o tom agentúra Reuters. Rubeľ na začiatku dnešného obchodovania nakrátko posilnil voči doláru o 9 % vďaka rozhodnutiu centrálnej banky, ktorá zvýšila svoju hlavnú úrokovú sadzbu až o 650 bázických bodov na 17 % z 10,5 %. Ale ruská mena rýchlo prišla o svoje zisky a znova začala padať.Ruský prezident Vladimir Putin sa domnieva, že za pádom rubľa sú okrem ropy aj špekulanti zo Západu. Slabý rubeľ totiž ohrozuje jeho popularitu, ktorá sa čiastočne opiera o garancie prosperity a stability Ruska. Foto: TASR

Všetkých 16 prvoligových klubov sa dohodlo, že budú žiadať hráčov, aby prijali revidované zmluvy, ktoré sú postavené na fixnom výmennom kurze. Ten je výrazne nižší, ako aktuálny kurz rubľa.

Moskva 25. decembra (TASR) - Vedenie ruskej futbalovej ligy požiada hráčov, aby akceptovali zníženie svojich platov v dôsledku výrazného oslabenia hodnoty rubľa.

Všetkých 16 prvoligových klubov sa dohodlo, že budú žiadať hráčov, aby prijali revidované zmluvy, ktoré sú postavené na fixnom výmennom kurze. Ten je výrazne nižší, ako aktuálny kurz rubľa. Takmer všetci hráči najvyššej súťaže tak prídu približne o 20 percent platu. Rubeľ tento rok stratil takmer polovicu svojej hodnoty voči americkému doláru a euru. Informovala agentúra AP.