Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Gólové prekliatie Rooneyho je minulosťou: Vedel som, že to dokážem

Hráč Manchesteru United Wayne Rooney uteká s loptou vo futbalovom zápase odvety play off Ligy majstrov FC Bruggy - Manchester United v Bruggách 26. augusta 2015. Foto: TASR/AP/Francois Walschaerts

Účasť v hlavnej fáze prestížnej súťaže si červení diabli môžu vychutnať opäť po roku.

Manchester 27. augusta (TASR) - Wayne Ronney zažehnal 10-zápasové gólové suchoty impozantným spôsobom. V stredajšej odvete play off futbalovej Ligy majstrov "zostrelil" hetrikom FC Bruggy, ktoré po minulotýždňovej prehre 1:3 podľahli Manchestru United doma 0:4. Účasť v hlavnej fáze prestížnej súťaže si "červení diabli" môžu vychutnať opäť po roku.

Belgický klub v dvojzápase veľa odporu nekládol. Na Old Trafforde sa dostal do vedenia vlastným gólom Michaela Carricka, no odvtedy už sieť za brankárom Sergiom Romerom nenapol. Kým v domácom zápase zažiaril dvoma presnými zásahmi a gólovou prihrávkou Mephis Depay, v Bruggách patril honor najlepšieho hráča stretnutia Rooneymu. Reprezentačnému kanonierovi Albionu padol kameň zo srdca, keď sa mu podarilo skórovať po 878 súťažných minútach. "Dal som síce góly, ale omnoho dôležitejšie bolo, že pre celý klub to bol perfektný zápas. Po dobrom výsledku a kvalitnom dvojzápase sme veľmi radi, že sa môžeme vrátiť do skupiny Ligy majstrov," povedal pre BT Sport Rooney.

Vzhľadom na jeho gólové prekliatie sa mnohí odborníci domnievali, že holandský taktik Louis van Gaal kúpil všetko, len nie kvalitného zakončovateľa. Hoci sa vo víkendovom zápase Premier League proti Newcastle (0:0) prenieslo Rooneyho prekliate aj na ostatných hráčov, United má na čom stavať. V prvom zápase play off sa gólovo utrhol Depay, teraz Rooney. Kapitán anglického giganta cítil za svoje strelecké zlyhania veľkú zodpovednosť. "Ak by som nemal silný charakter a sebavedomie, možno by ma to zničilo. Poznám však svoje kvality a viem, čo chcem prinášať do tímu. Ak to budú góly, budem rád, hlavne nech je to pre mojich spoluhráčov," dodal Rooney.



Van Gaal sa nedal odradiť od svojho presvedčenia. Vyskladal si tím, ktorý mu zatiaľ vynáša dobré výsledky a postupom času aj elegantný herný prejav. Rooneymu veril a vedel, že jeho chvíľa musí prísť. "Každý gól by mal dodať hráčovi sebavedomie, dokonca aj Wayneovi. Som rád aj za neho. Má tu najlepšiu mentalitu. Hráči ako on sa vždy dokážu vrátiť do starej formy," uviedol skúsený kouč.