Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Weiss odchádza z Olympiakosu, dohodol sa s katarskou Lekhwiyou

Vladimír Weiss ml. pózuje s funkcionármi katarského klubu a jeho novým dresom s číslom 79. Foto: Teraz.sk/Facebook V. Weissa

Hlavnú úlohu pri prestupe mal podľa lekhwiyaclub.qa zohrať alžírsky reprezentačný stopér Madjid Bougherra, s ktorým Weiss hrával v Glasgowe Rangers.

Dauha 26. januára (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Vladimír Weiss odchádza z gréckeho Olympiakosu Pireus. Dvadsaťštyriročný ofenzívny stredopoliar sa v nedeľu dohodol na zmluve s katarským klubom Lekhwiya SC. Informovala o tom oficiálna internetová stránka jeho nového zamestnávateľa.

"Som veľmi šťastný, že som mohol posilniť Lekhwiyu," uviedol Weiss vo svojm profile na sociálnej sieti Twitter. Na facebookovej stránke následne pridal fotografiu, na ktorej pózuje s funkcionármi katarského klubu s jeho novým dresom s číslom 79.

Lekhwiya SC sídli v hlavnom meste Kataru Dauhe a svoje domáce zápasy hráva na 10-tisícovom Lekhwiya Sports Stadium. V najvyššej katarskej futbalovej súťaži patrí mužstvu aktuálne prvá priečka.

Hlavnú úlohu pri prestupe mal podľa lekhwiyaclub.qa zohrať alžírsky reprezentačný stopér Madjid Bougherra, s ktorým Weiss hrával v rokoch 2010-2011 v Glasgowe Rangers. Obaja sa teraz stretnú v tíme Lekhwiya SC. "Dostal som od klubu ponuku cez môjho agenta a po rozhovore s Madjidom som sa ju rozhodol prijať. Krajina prežíva futbalový boom, tím má veľké ambície a ja sa budem snažiť hrať čo najlepšie, aby som mu ich pomohol naplniť," povedal Weiss pre oficiálnu webstránku lídra katarskej ligy.