Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Wenger je presvedčený, že Henry sa raz vráti do Arsenalu

Arsene Wenger Foto: TASR/AP

Tridsaťsedemročný Henry v pondelok oznámil, že nepredĺži zmluvu s tímom New York Red Bulls a v zámorskej MLS tak nebude pokračovať.

Londýn 2. decembra (TASR) - Tréner futbalistov Arsenalu Londýn Arsene Wenger je presvedčený, že jeho bývalý zverenec Thierry Henry sa jedného dňa vráti do klubu, kde prežil najlepšie roky svojej kariéry.

Tridsaťsedemročný Henry v pondelok oznámil, že nepredĺži zmluvu s tímom New York Red Bulls a v zámorskej MLS tak nebude pokračovať. Na Britských ostrovoch sa okamžite objavili špekulácie, že francúzsky útočník sa v budúcnosti stane novým koučom "kanonierov" zo severného Londýna.

"Thierry je a vždy bol členom rodiny Arsenalu. V našom klube prežil nielen najlepšie roky svojej kariéry, ale aj celého života. Som presvedčený, že raz bude opäť súčasťou tímu. Neviem, či práve ako tréner, ale určite sa vráti," uviedol Wenger pre agentúru DPA.

Skúsený kouč dodal, že Henry má všetky predpoklady stať sa úspešným trénerom. "Je inteligentný, odhodlaný a miluje futbal. Musí si však položiť otázku: Som pripravený obetovať zvyšok svojho života trénovaniu?," povedal Wenger.