Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Witsel sa vracia z Číny do Európy, dohodol sa na zmluve s Dortmundom

Belgický futbalista Axel Witsel (6) sa raduje vedľa ležiacich amerických futbalistov na konci osemfinálového zápasu na majstrovstvách sveta vo futbale 1. kúla 2014 v brazílskom Salvadore. Foto: TASR/AP

Stredopoliar Witsel má bohaté medzinárodné skúsenosti, pred príchodom do Číny pôsobil v Zenite Petrohrad, Benfice Lisabon a Standarde Liége.

Dortmund 6. augusta (TASR) - Belgický futbalový reprezentant Axel Witsel posilní nemecký klub Borussia Dortmund, s ktorým sa dohodol na štvorročnom kontrakte. K bundesligistovi prestúpi z čínskeho Tchien-ťin Čchüan-ťien, transfer by mali podľa agentúry AP uzavrieť ešte tento týždeň.

Borussia súhlasila s vyplatením výkupnej klauzuly, za Witselove služby zaplatí približne 20 miliónov eur. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar sa už pripojil k novým spoluhráčom, ktorí sa na sezónu pripravujú vo Švajčiarsku.

Witsel má bohaté medzinárodné skúsenosti, pred príchodom do Číny pôsobil v Zenite Petrohrad, Benfice Lisabon a Standarde Liége. Na konte má 96 reprezentačných štartov a na uplynulom svetovom šampionáte v Rusku sa zaslúžil o bronzové medaily.