Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida

Futbal

Zidaneovi vyšiel návrat na lavičku Realu, Navas s Iscom opäť v základe

Fanúšikovia bieleho baletu privítali staronového trénera mohutným potleskom.

Taliansky futbalový tréner Giovanni Trapattoni má dnes 80 rokov

Ako tréner dosiahol najväčšie úspechy s Juventusom Turín. Získal s ním 6 titulov v Serii A, triumfoval v PVP, Pohári UEFA a aj zo zisku trofeje v PMEK, v dnešnej Lige majstrov.

Citizens zvíťazili nad hráčmi Swansea City, bolo to tesné

Blízko k postupu bolo Swansea City, ktoré ešte v 69. minúte viedlo nad Manchestrom City 2:0. "Citizens" však v rozmedzí 20 minút otočili stav, rozhodujúci gól strelil Sergio Agüero.

Hráči Herthy Berlín majú za sebou smolný zápas

Slovenský stredopoliar Ondrej Duda hral do 87. minúte, jeho reprezentačný kolega Peter Pekarík nebol ani na lavičke náhradníkov.

Zidaneho návrat, jeho zverenci zdolali Celtu Vigo

V drese hostí odohral celý zápas slovenský reprezentant Stanislav Lobotka. Celta Vigo nezvíťazila šiestykrát za sebou a v ligovej tabuľke je na zostupovej 18. priečke.

Sparta Praha si poradila s Olomoucom

Oba góly "rudých" strelil z pokutového kopu Guelor Kanga. V domácom drese odohral celý zápas slovenský stopér Lukáš Štetina a v závere duelu inkasoval žltú kartu.

Futbalisti FC Ingolstadt nastúpia v antifašistických dresoch

Reagovali tým na antisemitské útoky na svojho izraelského kapitána Almoga Cohena.

László Bénes dal dva góly pri víťazstve Kielu nad Aue

Pre 21-ročného stredopoliara to boli prvé presné zásahy za Kiel, kde prišiel v januári na polročné hosťovanie z bundesligovej Borussie Mönchengladbach.

Plzeň prehrala v Tepliciach 1:2, Hrošovský strelil gól

Nepriaznivý stav korigoval v 62. minúte slovenský stredopoliar Patrik Hrošovský, ktorý si v šestnástke narazil loptu so spoluhráčom a následne technickou strelou prekonal brankára Tomáša Grigara.

ME: V Manciniho nominácii aj 36-ročný Quagliarella, chýba Balotelli

Vo výbere trénera Roberta Manciniho chýba Mario Balotelli, ktorý sa po prestupe do Olympique Marseille presadil v siedmich dueloch päťkrát.

FIFA schválila VAR na MS žien 2019

Predseda Rozhodcovskej komisie FIFA Pierluigi Collina už skôr informoval organizátorov MS o prípravách na použitie VAR. V rámci nich usporiadali aj nedávne semináre v Abú Zabí a Dauhe.

Bažík nominoval na Elite Round do Srbska päť legionárov

Ako informoval oficiálny web SFZ, v novodobej histórii slovenského futbalu si SR 17 v kvalifikácii ešte miestenku na šampionát nikdy nevybojoval.

FIFA schválila nový model MS klubov s 24 tímami od roku 2021

MS klubov FIFA v roku 2021 tak nahradia doterajší model so siedmimi účastníkmi, ktorý sa koná v decembri. V roku 2021 sa bude hrať v termíne jún - júl. ,aktualizované 

FORTUNA LIGA: Slovan dostal od DK SFZ pokutu 10.000 eur

Ako informovala úradná správa SFZ číslo 35, DK Slovanu zároveň uložila odohratie jedného súťažného domáceho stretnutia bez divákov v sektoroch C. Toto nariadenie má podmienečný odklad do 30. júna 2019.

Európske kluby bude bojkotovať MS klubov FIFA s 24 účastníkmi

Prezident FIFA Gianni Infantino je veľkým zástancom rozšírenia turnaja, oprieť sa môže aj päť zo šiestich konfederácií. Proti je UEFA.

F. Cannavaro povedie Čínu, zostáva aj koučom Kuang-čou Evergrande

Držiteľ Zlatej lopty 2006 bude spolupracovať na blížiacom sa Čínskom pohári s bývalým kormidelníkom tamojšej reprezentácie Marcellom Lippim, ktorý bude plniť funkciu konzultanta.

LIGA MAJSTROV: Žreb štvrťfinále dal dokopy tieto dvojice

Úvodné zápasy štvrťfinále sú na programe 9.-10. apríla, odvety sa uskutočnia 16.-17. apríla.,aktualizované 

EURO 2020: Cristiano Ronaldo je opäť v portugalskej nominácii

Portugalský reprezentačný kouč Fernando Santos vyzdvihol dôležitosť 34-ročného kapitána pre národný tím.

EURO 2020: Španielsko proti Nórom a Malte bez Isca

Isco prišiel o miesto v reprezentácii po tom, čo dostával len málo príležitostí v Reale Madrid pod trénerom Santiagom Solarim. ,aktualizované 

FC Sevilla prepustila trénera Machina

Posledným duelom 43-ročného španielskeho kouča na sevillskej lavičke bolo štvrtkové odvetné osemfinále Európskej ligy UEFA 2018/19 na pôde Slavie Praha.

EURÓPSKA LIGA: Slavia nastúpi v atraktívnom štvrťfinále proti Chelsea

Ďalšie dvojice vytvorili SSC Neapol - Arsenal Londýn, FC Villarreal - FC Valencia, Benfica Lisabon - Eintracht Frankfurt.,aktualizované 

Werder Brémy nemôže počítať so zraneným Pizarrom

Štyridsaťročný peruánsky útočník si na tréningu privodil svalové zranenie stehna a nebude k dispozícii na nedeľňajší duel s Bayerom 04 Leverkusen.

Schalke potvrdilo trénera Stevensa, pomáhať mu budú Büskens a Asamoah

Stevens nahradil na poste Domenica Tedesca. Tridsaťtriročný taliansky tréner skončil vo funkcii dva dni po debakli 0:7 na pôde Manchestru City v odvetnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov.

Henderson bude chýbať Liverpoolu v zápase s Fulhamom

Reprezentačný stredopoliar sa zranil v prvom polčase stredajšej odvety osemfinále Ligy majstrov, v ktorej Liverpool vyradil Bayern Mníchov.

VIDEO: EURÓPSKA LIGA: Slavia vyradila Sevillu a je vo štvrťfinále

Dvadsaťdeväťročný slovenský krídelník sa podieľal na prvom góle domácich, keď v 15. minúte jeho center z rohového kopu vrátil pred bránku hlavičkou kapitán Škoda a Ngadeu-Ngadjui otvoril skóre.,aktualizované 

Vedenie PSG suspendovalo Rabiota za návštevu nočného klubu

Predstaviteľom PSG sa nepáčilo ani to, že Rabiot na sociálnej sieti lajkol video, na ktorom bývalý obranca United Patrice Evra na tribúne Parku princov oslavuje postup do štvrťfinále.

Futbalová asociácia podnikla kroky proti Birminghamu a Arsenalu

Futbalová asociácia bude riešit incident v Birminghame, v ktorom domáci usporiadatelia nezabránenili vstupu domácemu fanúšikovi Paulovi Mitchellovi na ihrisko.

Tedesco skončil na lavičke Schalke, nahradil ho Stevens

Huub Stevens už v minulosti v klube pôsobil. V roku 1997 priviedol Schalke k titulu v Pohári UEFA a v roku 2001 a 2002 s klubom vyhral Nemecký pohár.

Scholes vydržal na lavičke Oldhamu iba mesiac

Scholesovi sa podarilo zvíťaziť hneď vo svojom premiérovom súboji na lavičke Oldhamu, no z ďalších šiestich duelov si zapísal iba tri remízy a tri prehry.

FIFA rokuje o zvýšení počtu účastníkov majstrovstiev sveta

Podľa Rady FIFA je však pri uskutočniteľnosti tohto projektu nutné, aby jedna alebo viacero krajín hraničiacich s Katarom boli schopné hostiť niekoľko zápasov.

ME: Francúzi bez zraneného Dembeleho, návraty Umtitiho a Comana

Úradujúci majstri sveta Francúzi sa na úvod kvalifikácie predstavia 22. marca v Moldavsku, o tri dni neskôr nastúpia v Parku princov proti Islandu.

Southgate odmietol návrat na klubovú úroveň: Svoju prácu milujem

Štyridsaťosemročný niekdajší obranca reagoval na špekulácie, ktoré ho spájali s Manchestrom United po vyhadzove Joseho Mourinha. Miesto napokon dostal Ole Gunnar Solskjaer.

FL: ŠK Slovan spustil predaj vstupeniek na najbližšie domáce zápasy

Rekordný 8-násobný majster SR spustil vo štvrtok predaj balíčka „Nedeľa na Tehelnom poli, ktorý platí na najbližší zápas s Dunajskou Stredou i na nasledujúci domáci duel s Michalovcami.

SLOVNAFT CUP: Semifinálový žreb dal dokopy tieto dvojice

Zápasy semifinále sa hrajú už na dva zápasy.,aktualizované 

UEFA nepovolí manchesterským klubom domáci zápas v rovnakom týždni

Európska futbalová únia (UEFA) o tom rozhodla z bezpečnostných dôvodov po odporúčaní miestnych orgánov.

Real Madrid pod Zidaneom s prvým nákupom, z Porta získal Militaoa

Dvadsaťjedenročný stopér podpísal zmluvu na šesť rokov.

ÚLK tešia štatistiky základnej časti, Mertinyák: Chceme dravú ligu

Výkonný riaditeľ futbalovej Únie ligových klubov (ÚLK) ocenil, že prvá časť sezóny priniesla dobré ofenzívne štatistiky, dala priestor mladým hráčom a vyzdvihol sa aj zvýšený divácky záujem.

LIGA MAJSTROV: Barcelona do štvrťfinále, Valverde velebí Messiho

Futbalisti Barcelony v Lige majstrov doma neokúsili trpkosť prehry v 30 zápasoch za sebou, čím prekonali rekord Bayernu Mníchov.,aktualizované 

LIGA MAJSTROV: Barcelona a Liverpool doplnili osmičku štvrťfinalistov

Žreb štvrťfinálových dvojíc je na programe v piatok 15. marca vo švajčiarskom Nyone. ,aktualizované 

LIGA MAJSTROV: Klopp po postupe Lievrpoolu: Podali sme vyzretý výkon

Futbalisti Liverpoolu zvíťazili v osemfinálovej odvete na pôde Bayernu Mníchov 3:1 a postarali sa o to, že pri štvrťfinálovom žrebe budú tretíkrát v histórii súťaže až štyri anglické tímy.