Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

AHL: Kelemen ukončil bodový pôst, Koch, Studenič a Kňažko rovnako 0+1

Na snímke slovenský hokejový reprezentant Miloš Kelemen. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kelemen ukončil svoje sedemzápasové bodové suchoty v AHL. V 56. minúte sa podieľal na góle Aku Ratyho. Celkom odohral 35 duelov so ziskom 20 bodov (10+10).

New York 29. februára (TASR) - Štyria slovenskí hokejisti bodovali v noci na štvrtok v nižšej zámorskej súťaži AHL. Miloš Kelemen a Patrik Koch získali asistenciu za Tucson Roadrunners a bilanciu 0+1 zaznamenali aj Marián Studenič (Coachella Valley Firebirds) a Samuel Kňažko (Cleveland Monsters).

Kelemen ukončil svoje sedemzápasové bodové suchoty v AHL. V 56. minúte sa podieľal na góle Aku Ratyho. Celkom odohral 35 duelov so ziskom 20 bodov (10+10). Asistenciu si pri presnom zásahu fínskeho útočníka pripísal aj Koch. Dvadsaťsedemročný obranca nastúpil v 43 zápasoch a má na svojom konte jeden gól a desať asistencií. Tucson však prehral na ľade Bakersfieldu Condors vysoko 2:7.

Studenič pomohol asistenciou k triumfu Coachelly nad San Jose Barracuda 4:1. Dvadsaťpäťročný krídelník je najproduktívnejším Slovákom v AHL, keď v 45 stretnutiach získal 29 bodov (11+18). Po troch dueloch sa zapísal do kanadského bodovania aj Kňažko. Na víťazstve Clevelandu nad Torontom Marlies 4:3 po predĺžení sa podieľal tiež asistenciou. Bol to pre neho siedmy bod (1+6) v sezóne, odohral 30 zápasov.