Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Belluš hral podľa Disciplinárnej komisie proti Nitre neoprávnene

Na archívnej snímke hráč Banskej Bystrice Assello Guillaume (vpravo) a Martin Belluš z Popradu. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Pro-Hokej ako riadiaci orgán TL pravdepodobne skontumuje duel v prospech Nitry, kamzíkom môže odrátať až šesť bodov - tri za neoprávnený štart a ďalšie tri za kontumáciu.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) označila štart Martina Belluša v zápase 14. kola Tipsport Ligy proti Nitre (3:2) za neoprávnený. Útočníkovi HK Poprad zastavila činnosť na štyri stretnutia, vedúcemu popradského tímu Patrikovi Molotovi na dva mesiace. Informoval o tom denník Šport vo svojom piatkovom vydaní.

Členovia DK SZĽH prípad uzavreli na štvrtkovom zasadnutí. "Ak sa popradský klub odvolá voči rozhodnutiu disciplinárnej komisie, prípad ešte posúdi arbitrážna komisia. Tá sa však v stanovisku, o ktorú ju požiadala disciplinárna komisia, vyjadrila, že súčasťou súťažného dňa sú predohrávky aj dohrávky, čím potvrdila, že štart Belluša bol neoprávnený. Rozhodnutie zašleme aj riadiacemu orgánu najvyššej hokejovej súťaže, ktorý rozhodne o športovo-technických sankciách pre Poprad," povedal pre Šport predseda DK SZĽH Rastislav Jakubovič. Pro-Hokej ako riadiaci orgán TL pravdepodobne skontumuje duel v prospech Nitry, "kamzíkom" môže odrátať až šesť bodov - tri za neoprávnený štart a ďalšie tri za kontumáciu.

Belluš najskôr nastúpil v septembrovej predohrávke 14. kola TL za Banskú Bystricu proti MAC Budapešť (2:0). Dvadsaťšesťročný krídelník potom začiatkom októbra prestúpil do Popradu, za ktorý odohral súboj toho istého kola v jeho riadnom termíne proti Nitre. V spore rezonovali dva body Súťažného poriadku SZĽH. Podľa bodu 4.2.10, o ktorý sa opierala Nitra, hráč nemôže štartovať v jednom kole za dva rôzne kluby. Poprad argumentoval systémom elektronickej matriky, ktorá pustila Belluša do zápasu, ako i bodom 7.1.2.4 Súťažného poriadku. Ten hovorí, že hokejista hral neoprávnene, ak nastúpi v jednom súťažnom dni za viac ako jedno družstvo. Oba zväzové orgány sa na základe platných pravidiel priklonili k názoru, že klub porušil bod 4.2.10. a označili štart Belluša za neoprávnený.