Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Cibák začne sezónu v Olomouci, v prípade lepšej ponuky môže odísť

Martin Cibák Foto: TASR/Pavel Neubauer

Odchovanec liptovskomikulášskeho hokeja má bohaté skúsenosti zo zámoria.

Olomouc 3. septembra (TASR) - Slovenský hokejista Martin Cibák sa v stredu zapojil do prípravy v tíme nováčika českej extraligy HC Olomouc. Tridsaťštyriročný center sa s vedením klubu dohodol zatiaľ na dvojmesačnej spolupráci s tým, že v prípade kvalitnej ponuky môže z mužstva odísť. Pre hokej.cz to uviedol hráčov agent Vladimír Vůjtek mladší zo spoločnosti Eurohockey Services.

Podľa klubovej webstránky musia strany dohodu ešte potvrdiť podpisom zmluvy. Cibák sa na Hanej stretne s krajanmi Dávidom Bucom, Romanom Rácom, Petrom Zuzinom a Ivanom Majeským, ktorý prišiel do Olomouca iba nedávno z Kladna na ročné hosťovanie. "S klubom sme dohodnutí, že Martin začne v Olomouci novú sezónu. Do úvahy pripadalo niekoľko variant ďalšieho angažmánu, ale nikde nedošlo ku konkrétnej dohode. Cibák potrebuje hrať. Myslím si, že spolupráca môže byť výhodná pre obe strany," tvrdí Vůjtek ml.

Cibák, ktorý je odchovancom liptovskomikulášskeho hokeja, má bohaté skúsenosti zo zámoria. V NHL odohral vyše 150 zápasov, v sezóne 2003/2004 získal s Tampou Bay slávny Stanleyho pohár. Českú extraligu si už vyskúšal v drese Plzne, za ktorú nastupoval v lockoutovom ročníku 2004/2005. V minulosti hral aj za Košice, Frölundu, Södertälje, Spartak Moskva, Severstaľ Čerepovec a Neftechimik Nižnekamsk, kde bol kapitánom. Naposledy obliekal dres Viťaza Podoľsk, v minulej sezóne nazbieral v 54 zápasoch v KHL 15 bodov za osem gólov a sedem asistencií.

"Po dvoch mesiacoch situáciu vyhodnotíme a uvidíme, čo ďalej. Martin naďalej uprednostňuje zahraničie. Dosiaľ hral v KHL, ale nemyslím si, že by vyložene trval na pokračovaní v niektorom z tamojších klubov. Teraz bude hrať v Olomouci. Mal by hrať už v piatkovom prípravnom stretnutí proti Skalici, ktorý bude pre Olomouc generálkou na extraligu. Hovoril mi, že sa na českú extraligu už veľmi teší," dodal Vladimír Vůjtek.