Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

Do Česka dorazí svetový unikát. Bude sa hrať pod holým nebom

Na snímke slovenský brankár Marek Čiliak (Kometa) Foto: TASR/Martin Baumann

V rámci zápasu najvyššej domácej súťaže nastúpi začiatkom januára v rámci českého ´Winter Classic´ Kometa Brno proti Škode Plzeň.

Brno 11. novembra (TASR) - Českí hokejoví fanúšikovia si na začiatku roku 2016 budú môcť vychutnať svetový unikát. V rámci zápasu najvyššej domácej súťaže nastúpi 3. januára Kometa Brno proti Škode Plzeň pod holým nebom.

Stretnutie sa odohrá za brnenskými Lužánkami, kde mal kedysi miestny extraligový klub svoj domáci stánok. Organizátori českého "Winter Classic" pripravia klzisko s tribúnami pre viac ako 20.000 fanúšikov. Ak sa kapacita mobilnej konštrukcie naplní, padne rekord v počte divákov na zápas nielen v rámci českej extraligy, ale aj bývalej československej súťaže. Dosiaľ ho drží duel zo sezóny 1962/63 medzi Spartakom Sokolovo (dnešná Sparta Praha, pozn. red.) a Slovanom Bratislava, ktorý videlo 19.000 divákov.




"Ide o výnimočnú udalosť, ktorá nemá v Česku obdobu. Sme veľmi radi, že môžeme byť jej súčasťou. Hrať za Lužánkami a pred tribúnami pre 20.000 divákov bude veľký zážitok pre všetkých. Pevne verím, že na zápas vyrazia aj naši skvelí fanúšikovia a poženú nás k víťazstvu," zaželal si na oficiálnom webe generálny manažér plzenského klubu Martin Straka.