Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Hokej

Dravecký už hodil finále za hlavu, sústredí sa na šampionát

Na snímke Vladimír Dravecký, archívne foto Foto: TASR/Pavel Neubauer

Vladimír Dravecký sa s Třincom prebojovali až do finále českej hokejovej extraligy, ale z titulu sa nakoniec netešili, keďže v siedmom rozhodujúcom súboji podľahli Litvínovu 0:2.

Bratislava 28. apríla (TASR) - Má za sebou vydarenú sezónu, no s nešťastným koncom. Vladimír Dravecký sa s Třincom prebojovali až do finále českej hokejovej extraligy, ale z titulu sa nakoniec netešili, keďže v siedmom rozhodujúcom súboji podľahli Litvínovu 0:2.

"Finále i celé play off českej ligy bolo na dobrej úrovni. Škoda toho siedmeho zápasu, najmä pre to, že sme hrali doma. Určite to mrzí. Myslím si, že keby sme dali prvý gól, tak by sme to zvládli," povedal dvadsaťdeväťročný krídelník. Dravecký odohral v základnej časti 50 zápasov s bilanciou sedem gólov a 21 asistencií, v 18 dueloch play off pridal ďalších sedem bodov (3+4).

Prehru však už hodil za hlavu a teraz sa plne sústredí na slovenskú reprezentáciu, ktorá sa už o pár dní predstaví na majstrovstvách sveta. "Mám ešte nejaké zmiešané pocity, ale to už prebolelo a teraz myslím na reprezentáciu. Verím, že si zahrám na šampionáte a budem veľmi rád, ak sa to podarí. Som rád, že som tu, tešil som sa na všetkých chalanov, dlho som ich nevidel," povedal na utorkovom zraze v Bratislave.

Svetový šampionát sa uskutoční v Prahe a Ostrave, takže Dravecký sa vráti do domáceho prostredia. "V Čechách to dosť znamená, je to všade cítiť a ľudia tým žijú. Hlavne príde veľmi veľa Slovákov, čo je pozitívne. Chystajú sa aj moji známi. Myslím si, že to bude na veľmi vysokej a dobrej úrovni," pokračoval.

Dravecký skončil klubovú sezónu iba pred pár dňami. Za tie si stihol trošku oddýchnuť. "Voľné dni padli samozrejme vhod, oddýchol som si. Chvalabohu, že nie som zranený," povedal. K reprezentačnému družstvu sa tak pripojil až na poslednom zraze a chvíľu mu bude trvať, kým sa zohrá so spoluhráčmi. Na druhej strane, vďaka nahustenému programu play off nevypadol z tempa. "Myslím si, že prípravné zápasy mi nechýbajú vzhľadom na to, že sme hrali v dosť úzkom časovom slede."

O svojej nominácii vedel už dávnejšie, no nakoniec si do kufra "pribalil" aj spoluhráča z Třinca Štefana Ružičku. Toho tréner Vladimír Vůjtek povolal na poslednú chvíľu namiesto zraneného Ladislava Nagya. "Som rád, že sme tu dvaja z klubu," dodal Dravecký.