Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Edmonton zdolal St. Louis 3:2 pp, McDavid ukončil strelecké suchoty

Connor McDavid z Edmontonu Oilers oslavuje gól v predĺžení proti St. Louis Blues v zápase hokejovej NHL v stredu 28. februára 2024 v Edmontone, Alberta. Foto: TASR/AP

V ďalšom dueli hokejisti New Yorku Rangers zdolali Columbus 4:1 a vyšvihli sa na čelo tabuľky Východnej konferencie. Rangers sa stali prvým tímom v tomto ročníku so 40 víťazstvami.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
New York 29. februára (TASR) - Hokejisti Edmontonu zvíťazili v noci na štvrtok v zápase NHL nad St. Louis 3:2 po predĺžení. Kapitán kanadského tímu Connor McDavid strelil 27 sekúnd pred koncom predĺženia víťazný gól a okrem toho zaznamenal dve asistencie, pričom na domácom ľade bodoval už v 24 stretnutiach za sebou.

Naposledy nebodoval v Rogers Place 3. novembra, keď Edmonton podľahol Dallasu 3:4. McDavid zároveň ukončil svoje strelecké suchoty, ktoré trvali od 6. februára celkovo desať stretnutí. Oilers prehrávali už v 5. minúte 0:2, ale ešte do polovici zápasu vyrovnali skóre a v predĺžení rozhodol McDavid. Puk prevzal na obrannej modrej čiare, nabral rýchlosť, prenikol po ľavom krídle a strelou z uhla prekonal brankára Jordana Binningtona. Puk sa mu do siete odrazil od ramena. "Už som bol celkom unavený. Mattias (Ekholm) mal toho tiež dosť, prenechal mi puk a ja som sa snažil dať tomu ešte poslednú šancu. Snažil som sa dostať čo najbližšie k bránke, vystreliť a našťastie to tam padlo," opísal McDavid rozhodujúci moment. "Parádny gól. Ideálne načasovanie, nemohlo to byť lepšie," poznamenal tréner "olejárov" Kris Knoblauch.

Zach Hyman strelil oba góly Edmontonu v riadnom hracom čase, skóroval v šiestom zápase za sebou. Ryan Nugent-Hopkins si pripísal dve asistencie. Brankár Stuart Skinner prispel k víťazstvu 32 úspešnými zákrokmi. Blues nestačili gól a asistencia Roberta Thomasa či dve asistencie Jordana Kyroua. Blues prehrali tretí zápas za sebou a piaty z uplynulých šiestich. "Samozrejme, z prehry sme sklamaní. Mali sme pocit, že si zaslúžime viac. Výkon hráčov sa mi páčil, z tohto zápasu si odnášame množstvo pozitív," hodnotil hru svojich zverencov tréner "bluesmanov" Drew Bannister.

V ďalšom dueli hokejisti New Yorku Rangers zdolali Columbus 4:1 a vyšvihli sa na čelo tabuľky Východnej konferencie. Rangers sa stali prvým tímom v tomto ročníku so 40 víťazstvami. Hrdinom stretnutia s Blue Jackets bol Artemij Panarin, ktorý zaznamenal tri kanadské body za dva góly a asistenciu. Ruský útočník skóre otvoril a aj ho uzavrel. Záverečné dva góly dali "jazdci" do prázdnej bránky pri neúspešnej power play hostí. Chris Kreider sa na triumfe podieľal gólom a asistenciou, brankár Igor Šesťorkin predviedol 30 úspešných zákrokov, prekonal ho len Cole Sillinger v 44. minúte.

Rangers vyhrali 11. zápas z uplynulých dvanástich. Na 40 výhier potrebovali odohrať len 60 zápasov, čím vyrovnali klubový rekord z ročníka 1972/73. "Je to určite úspech, ale len pokračujeme v budovaní našej hry," povedal podľa nhl.com kapitán Jacob Trouba. "V tejto fáze sezóny sa neodovzdávajú žiadne trofeje. Je to skvelé, ale komu na tom v skutočnosti záleží?"

NHL - sumáre:



New York Rangers - Columbus Blue Jackets 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Góly: 28. Panarin (Trocheck), 35. Fox (Kreider), 60. Kreider (Panarin, Vesey), 60. Panarin (Trouba, Miller) - 44. Sillinger (Severson). Brankári: Šesťorkin - Merzlikins, strely na bránku: 30:31.



Edmonton Oilers – St. Louis Blues 3:2 pp (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)

Góly: 19. Hyman (McDavid, Nugent-Hopkins), 25. Hyman (McDavid, Bouchard), 65. McDavid (Ekholm, Nugent-Hopkins) - 3. Thomas (Krug, Kyrou), 5. Bučnevič (Kyrou, Thomas). Brankári: Skinner - Binnington, strely na bránku: 35:24.