Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

V exhibícii na Demitrovu počesť triumf Slovak Stars nad St. Louis

Na snímke zľava legendy slovenského hokeja - Richard Lindtner, Zdeno Chára, Miroslav Šatan, Peter Šťastný a Peter Bondra počas prvého exhibičného zápasu medzi St. Louis Blues Alumni a Slovak Stars v Poprade 20. augusta 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Druhá exhibícia sa uskutoční o dva dni neskôr v Trenčíne a celé podujatie vyvrcholí v sobotu v Bratislave.

Poprad 20. augusta (TASR) - V exhibičnom hokejovom zápase na počesť Pavla Demitru zvíťazili hráči Slovak Stars nad výberom St. Louis Blues Alumni 9:8 po nájazdoch. Stredajšie stretnutie v Poprade bolo prvým z troch plánovaných benefičných zápasov, ďalší sa uskutoční o dva dni neskôr v Trenčíne a celé podujatie vyvrcholí v sobotu v Bratislave.

Ako prví skórovali hráči St. Louis, keď Šimonoviča zblízka prekonal Bartečko. Hráči slovenského výberu sa prvýkrát presadili až v 12. minúte a po góloch Šatana a Cígera v 16. minúte otočili skóre vo svoj prospech - 2:1. Miroslav Šatan pridal v 17. ďalší gól, keď obišiel bránku a zakončil. Gól Tysona Nasha na 3:2 uzavrel skóre prvej tretiny. Ešte väčšie gólové preteky predviedli aktéri v 2. tretine.



Slovenský výber kontroloval svoj náskok a hoci výber legiend St. Louis viackrát znížil, po dvoch tretinách bolo skóre 7:5. V 38. minúte bola hra prerušená a pod stlmenými svetlami si diváci i hráči pripomenuli Pavla Demitru. V prvých dvoch tretinách plynul hrací čas bez prerušenia, no v tretej už bolo všetko podľa riadnych pravidiel. V záverečnej časti čakali diváci na gól až do 51. minúty, v ktorej najskôr Handzuš znížil na 6:7 a o tri minúty neskôr Young vyrovnal.

St. Louis Blues Alumni a Slovak Stars vypredali popradský štadión

Hráči zámorského výberu sa v 56. minúte prvýkrát dostali do vedenia, keď sa presadil Mayers. Slovenský tím v závere skúsil hru so šiestimi hráčmi a v nej na 8:8 vyrovnal Šatan.

Rozhodol Šatan

V samostatných nájazdoch sa postupne presadili P. Šťastný, Kroták, Bondra, Handzuš, Šatan i Višňovský.

Slovak Stars - St.Louis Blues Alumni 9:8 po sn (3:2, 4:3, 1:3)

Góly: 12. Šatan (Bezák), 16. Cíger (Chára), 17. Šatan, 22. Chára (A. Šťastný), 24. Šatan, 33. Bondra (Višňovský), 35. Pavlikovský (Suchý), 60. Šatan (Bondra) - 8. Bartečko (Federko), 19. T. Nash (Bartečko), 27. Bartečko (Handzuš), 30. Young (Bartečko), 37. Y. Šťastný, 51. Handzuš (Nash), 54. Young (Chase), 57. Mayers, rozhodujúci nájazd Šatan. Rozhodovali: Marušin, Findura, 4500 divákov (vypredané).

Zostavy:

Slovak Stars: Šimonovič - Chára, Marcinko, Višňovský, Suchý, Droppa - Bondra, P. Šťastný, A. Šťastný - Šatan, Bezák, Cíger - Kroták, Pavlikovský, Lintner. Tréner: Vladimír Šťastný

St.Louis Blues Alumni: McLennan - Bartečko, Low, Chase, Finley, Silinger - Y. Šťastný, Federko, Young - Mayers, Handzuš, Wensink - Yake, Patey, T. Nash, Tréner: Július Šupler

Hlasy po zápase:

Peter Bondra, útočník výberu Slovak Stars: "Najmä 38. minúta bola veľmi emociálna. Na ľade sa stretli dve, možno i tri generácie slovenského hokeja. Mali sme čas aj trochu podebatovať a zaspomínať trebárs aj na kvalifikáciu v Sheffielde. Bola to naozaj veľmi dobrá akcia. Diváci nám vytvorili skvelú kulisu."

Ľuboš Bartečko, hráč St.Louis Blues Alumni: "Bol som už na veľa exhibičných zápasoch, ale tento bol špecifický. Veľmi som si ho užil a mal som počas neho veľkú radosť. Pred pätnástimi rokmi sme mali v St.Louis silnú partiu a tá sa akoby stále drží spolu pokope. Je skvelé, že chceli prísť podporiť niečo fantastické."

Zdeno Chára, obranca výberu Slovak Stars: "Myslím, že Paliho sme si uctili veľmi dôstojne. Skutočnosť, že prišiel plný štadión svedčí o tom, že ľudia si takúto akciu veľmi vážia. Bola pre nás česť hrať spolu či proti sebe, pretože sa tu stretlo mnoho veľkých osobností svetového hokeja."

Michal Handzuš, útočník výberu St.Louis Blues Alumni: "Bola tu pekná atmosféra a diváci sa zabávali. Veľmi sa to páčilo aj nám hráčom. Boli by sme radšej, ak by tu Paľo bol s nami a takáto akcia by vznikla z iného dôvodu."

Ľubomír Višňovský, obranca výberu Slovak Stars: "V prvom rade chcem poďakovať divákom, ktorí boli fantastickí. Predviedli sme veľa vydarených akcií, padli pekné góly. Naposledy som hral na popradskom štadióne asi ešte v sezóne 2004/2005 a môžem povedať, že teraz je veľmi pekný. Naozaj to bola veľmi vydarená akcia."



P. Šťastný: Je to pre mňa celoživotný zážitok