Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Gáborík zrejme olympiádu nestihne, tvrdí hráčov agent Salcer

Marián Gáborík Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Gáborík cez víkend korčuľoval so spoluhráčmi z Columbusu, skúšal si streľbu a v nedeľu odletel s mužstvom na trip, kde by sa už mal naplno zapájať do tréningov.

Columbus 4. februára (TASR) - Podľa agenta Mariána Gáboríka slovenský hokejista zrejme nestihne olympijský turnaj v Soči. Útočník zámorského tímu Columbus Blue Jackets, ktorý sa zotavuje po operácii zlomenej kľúčnej kosti, je mimo hry od polovice decembra.

Agent Ron Salcer pre denník Columbus Dispatch uviedol, že návrat slovenského klienta do zápasovej praxe je beh na dlhšiu trať. Táto správa prišla len niekoľko dní po tom, čo hlavný tréner Todd Richards rozhodol, že Gáborík nie je pripravený na to, aby sa ešte pred olympijskou prestávkou zaradil späť do zostavy Columbusu.

Slovenský útočník cez víkend korčuľoval so spoluhráčmi, skúšal si streľbu a v nedeľu odletel s mužstvom na trip, kde by sa už mal naplno zapájať do tréningov. "Už skúša streľbu na bránku, čo považujem za pokrok. Samozrejme, zatiaľ to nie je úplne také, ako by malo byť, ale zlepšuje sa každý deň a pracuje na sebe. Je odhodlaný vrátiť sa späť a byť opäť súčasťou tímu," uviedol pre zámorské médiá Richards, podľa ktorého Gáborík odcestoval na trip po vzájomnej dohode s klubom. Opäť však zdôraznil, že zatiaľ nie je isté, či sa slovenský útočník zúčastní na blížiacich sa ZOH. Hlavné slovo budú mať kluboví lekári, ktorí rozhodnú o jeho prípadnom štarte zrejme koncom týždňa. "Táto sezóna je pre neho náročná. Myšlienka, že by nereprezentoval svoju krajinu, je znepokojujúca. Aj keď je pravda, že v zámorí nenastúpil na veľa zápasov, veľmi by chcel hrať," dodal agent Salcer.