Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Gáborík nejde do Soči, Columbus mu nedal povolenie

Na snímke Marián Gáborík. Foto: TASR/Milan Kapusta

Višňovského účasť na olympiáde je tiež neistá, rozhodne sa podľa ďalších zápasov.

Soči 6. februára (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík nebude reprezentovať svoju krajinu na ZOH v Soči. Vedenie Columbusu nedalo útočníkovi povolenie hrať na olympijskom turnaji. Gáborík pauzuje od 21. decembra, keď utrpel zlomeninu kľúčnej kosti, odvtedy neodohral v NHL ani jeden zápas.

Vo štvrtok vedenie Blue Jackets informovalo, že kluboví lekári nedali 31-ročnému krídelníkovi zelenú k súťažnému návratu a nepredstaví sa tak ani v Soči. "Som extrémne sklamaný, že nebudem môcť hrať za Slovensko na olympiáde. Chápem však, že toto rozhodnutie je najlepšie pre moje zotavenie ako i pre národný tím," uviedol Gáborík pre TSN.


Extrémne sklamanie

Podľa kanadskej televíznej stanice ho v reprezentačnom výbere nahradí Branko Radivojevič. "Mal som to šťastie, že som mohol reprezentovať moju krajinu na dvoch zimných olympijských hrách a ďalších medzinárodných turnajoch a verím, že sa mi to ešte podarí veľakrát v budúcnosti," dodal Gáborík.

Kanonier "modrokabátnikov" sa po decembrovej operácii postupne zapájal do tréningového procesu, cez víkend korčuľoval so spoluhráčmi, skúšal si streľbu a následne aj odletel s mužstvom na trip. Stále sa však na tréningu naplno nezapojil do osobných súbojov.

"Marián na sebe nesmierne tvrdo pracoval a robil všetko preto, aby sa stihol zotaviť ešte pred olympiádou. Žiaľ, v Soči sa nepredstaví a my máme úplne pochopenie pre jeho hlboké sklamanie. Sme však optimistickí, že sa zo zranenia čoskoro úplne vylieči," povedal pre TSN na adresu Gáboríka generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen.


Účasť Višňovského je neistá

Ľubomír Višňovský
Foto: TASR/Michal Svítok
Ani účasť Ľubomíra Višňovského ešte nie je istá. Višňovského situáciu skomplikoval prípad hviezdneho centra kanadskej reprezentácie Stevena Stamkosa. Ten po zranení holennej kosti bojoval s časom a dúfal, že sa do začiatku turnaja zotaví, no vedenie Tampy Bay mu nakoniec zelenú nedalo: "Bola to prvá informácia, ktorú sme včera dostali a nepomáha to našej situácii. Z toho vidieť, že olympiáda je, nechcem povedať druhoradá, ale kluby z NHL nerobia všetko pre to, aby tam svoje hviezdy pustili a chránia si ich."

Podobne by mohli konať aj "ostrovania". "Počuli sme všelijaké verzie. Myslím si, že pokiaľ bude zdravotne v poriadku, tak si účasť dokáže vybojovať. No v poslednom zápase sa pri jednom-dvoch striedaniach necítil stopercentne. Uvidíme, ako zvládne nasledujúce dva. Ak by ho nakoniec neuvoľnili, skomplikovalo by nám to situáciu, pretože ho môžeme nahradiť iba vtedy, keď by bol zranený. O všetkých týchto veciach sa s ním budeme dnes rozprávať. No keď klub povie nie, tak Ľubo darmo môže hovoriť áno. Tam je teraz najdôležitejšia NHL a tá musí súhlasiť," uviedol Sýkora.