Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Hokej

HK Nitra - HC'05 Banská Bystrica 5:3. Pozrite si aj ďalšie výsledky

Edmund Piačka z Nitry (vľavo) a Martin Gründling z Banskej Bystrice (v strede) a brankár Banskej Bystrice Jason Bacashihua v 28. kole hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Nitra a HC 05 Banská Bystrica 6. decembra 2015 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Prinášame vám sumár výsledkov Tipsport Ligy.

Nitra 6. decembra (TASR) - Nitrania nastúpili na zápas proti Banskej Bystrice v mikulášskych "svetroch" so snahou naplniť tohtosezónnu tradíciu, keď vo vzájomných súbojoch týchto súperov vždy vyhrali domáci a nastrieľali štyri góly. Vedenia sa však ujali hostia, keď hneď zo svojho prvého útoku v 7. minúte skórovali, autorom gólu bol ex-Nitran Tománek. O päť minút viedli hostia už 2:0, v presilovej hre po Ďatelinkovej strele od modrej čiary poslal puk do odkrytej domácej bránky Zigo. O 29 sekúnd dosiahli Nitrania kontaktný gól, z pravého kruhu prestrelil hosťujúceho brankára Stloukal.

V druhej tretine predvádzali oba celky rýchly hokej z čoho pramenili zaujímavé situácie pred oboma bránami. Z domácej strany Ručkay a Piačka, z hosťujúcej Lamper a Zigo však neuspeli. Diváci napokon v strednej časti predsa len gól videli, Kanaďan Laliberté si vymenil puk so svojim krajanom Blackwaterom a strelou z prvej prestrelil brankára hostí a dosiahol stý gól Nitry v tejto sezóne.

Do tretej tretiny vstúpila Nitra rázne, v 43. minúte v presilovej hre dostal obranca Milo skvelú prihrávku od Macíka spoza bránky a presnou strelou z prvej v páde prekonal brankára Banskobystričanov. O 43 sekúnd zvýšila Nitra náskok na rozdiel dvoch gólov po úniku zámorských hráčov nabil Laliberté nabil Blackwaterovi a Bacashihua opäť kapituloval. V 45. minúte Nitrania opäť skórovali, hneď po buly Slováka našiel Blackwater pred bránou Lalibertého a ten rýchlu akciu zakončil presne. V 54. minúte znížila na rozdiel dvoch gólov Banská Bystrica, Rosandič prekonal domáceho brankára strelou pod brvnom. V závere hrali šiesti hostia proti štyrom domácim, no skóre 5:3 sa už nezmenilo.

Povedali o zápase:
Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Videli sme výborný zápas, v ktorom sme síce prehrávali 0:2, no v druhej tretine sa to zrovnalo. Súper spravil v tretej tretine chyby, ktoré sme využili a gólovo odskočili. Pred výbornou kulisou sme vyhrali zaslúžene."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Mali sme zápas výborne rozohraný, no prišli individuálne chyby. V závere sme ešte niečo skúšali, ale v Nitre sa za stavu 5:2 ťažko otáča."



HK Nitra - HC 05 iClinic Banská Bystrica 5:3 (1:2, 1:0, 3:1)
Góly: 13. Stloukal (Štefanka), 39. Laliberté (Backwater), 43. Milo (Macík), 43. Backwater (Laliberté, Slovák), 46. Backwater (Laliberté, Slovák) - 7. Tománek (Hudec, Sandgren), 12. Zigo (Gillies, Ďatelinka), 54. Rosandič. Rozhodovali: Wehrli, Baluška - Kacej, Tvrdoň, vylúčení: 5:5, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0, 3355 divákov


MHC Martin - HK Dukla Trenčín 2:3 p.p.


Zápas zastihol v prvej tretine v lepšej forme domácich. Mali viac z hry, dobre korčuľovali a Dukla nestíhala. V úvode vyskúšali Cháberu Galamboš, Uhrík a R. Varga. Dukla vystrelila na Dzubina prvýkrát až v 7. min, ale domáci brankár nemal problém s pokusom Hlinku. Potom Trenčania premárnili štvorminútovú presilovku, naopak Chábera mal čo robiť aby vyrazil strelu Skladaného. V 15. min mali domáci výhodu presilovej hry a za 30 sekúnd ju využil po peknej kombinácii Skladaný. O 111 sekúnd neskôr pridal R. Varga druhý gól Martina, keď spoza bránky prekvapil Cháberu. Na začiatku druhej tretiny mali veľkú prevahu domáci. Útok za útokom sa valil na trenčiansku bránku, ale v koncovke sa domáci hráči nepresadili, a tak sa tešili hostia. Najskôr v 29. min Dzubina zneškodnil tutovky Vozdeckého a Nováka, ale Melichárek ho už o minútu neskôr prekonal a znížil na 2:1. Gól postavil Duklu na nohy.

V 32. min zabránil Dzubina vyrovnaniu, keď chytil istý gól po šanci Drgoňa. Vyznamenal sa aj trenčiansky gólman, ktorý semaforom zneškodnil umiestnenú strelu Rzavského v záverečných sekundách druhej tretiny. V tretej tretine domácim došli sily a Trenčín ich prevýšil. Jeho hráči mali častejšie puk na svojich hokejkách a v 45. min zužitkovali presilovku, keď Hatala strelou od modrej vyrovnal. Od 59. min hrali hostia presilovky za vyšší počet domácich hráčov na ľade. V normálnom hracom čase ju ešte nevyužili, ale po 23 sekundách predĺženia presne namieril Novák.

Povedali po zápase:
Ivan Dornič, tréner Martina: "Za štyri dni sme odohrali tri zápasy, ktoré nás stáli veľa síl. Po vydarenej prvej tretine sme viedli 2:0. Potom sme doplatili na zbytočné fauly a vylúčenia. Súper to dokonale využil. Z tohto zápasu sa musíme poučiť, lebo nás teraz čakajú dva šesťbodové súboje v Skalici a so Žilinou." Ján Kobezda, tréner Trenčína: "Po prehre v Piešťanoch sme boli na tom zle psychicky. Bolo to ešte horšie po prvej tretine, ktorá nám vôbec nevyšla. Som rád, že sme sa potom dali dokopy, zdvihli hlavy a podarilo sa nám otočiť výsledok. Verím, že sa od toho odrazíme a budeme v tom pokračovať v ďalších stretnutiach."


MHC Martin - HK Dukla Trenčín 2:3 (2:0, 0:1, 0:1 - 0:1) po predĺžení
Góly: 15. Skladaný (Galamboš, Bačík), 17. Varga (Kokavec, Matejka) - 30. Melichárek (Petrovický, Koyš), 45. Hatala (D. Hudec. Hlinka), 61. Novák (Hatala). Rozhodovali: Lauff, Novák - Bogdáň, Smrek, vylúčení: 7:5, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0. 2500 divákov.


MsHK DOXXbet Žilina - HC Košice 3:4


Žilinčania sa po zahrievacej prvej päťminútovke dostali k prvej presilovke a zásluhou Kanaďana Leblanca ju dokázali aj využiť. Presilovku hrali vzápätí aj hostia, ale ihneď po jej skončení musel prečíslenie domácich a ďalšiu gólovú šancu Leblanca zastaviť až Melicherčík. V 12. minúte hostia chybovali, puk sa dostal ku Konečnému, ktorý po vyšachovaní Melicherčíka zvýšil na 2:0. Ani to však nebolo zo strany domácich všetko. V 17. minúte dostal obranca Brejčák parádnu prihrávku od Richarda Hunu a do odkrytej brány zvýšil na rozdiel troch gólov a Košičania vystriedali gólmanov.

V druhej tretine Košičania pridali na dôraze a rýchlosti, ale vlci pozorne strážili svoj pohodlný náskok a hostí príliš pred Tomeka a do zakončenia nepúšťali. V 31. minúte sa však dostal k strele spoza pravého kruhu Bartoš a Tomek po prvý raz inkasoval. Oceliarom dodal gól chuť a onedlho pridali druhý gól, keď Bortňák po dobrej prihrávke Boltuna zblízka znížil. Košice cítili šancu na vyrovnanie, ale pohrozili aj domáci, keď v 40. minúte prienik Róberta Hunu zastavil až pozorný Halász.

Dobré tempo mala aj záverečná tretina, v ktorej sa hostia snažili o vyrovnávajúci gól, lenže domáci pozorne bránili a neustále hrozili nebezpečnými akciami. V permanencii boli obaja brankári, ale vyložených gólových šancí bolo iba zopár a tie vyriešili tak Tomek, ako aj jeho náprotivok Halász. Dve minúty pred koncom hrali hostia presilovku 4 proti 3 a dokázali ju využiť, keď Suja zblízka dostal puk za Tomeka. O ďalších 29 sekúnd však domáci prepadli vzadu a Jenčík gólom do odkrytej brány rozhodol. Domácim už v nervóznom závere nepomohla k vyrovnaniu ani power play.

Povedali po zápase:
Jerguš Bača, asistent trénera Žiliny: "Vstúpili sme do zápasu dobre a od prvého gólu sme prevzali iniciatívu, viedli sme 3:0 a mali sme hru v rukách. Žiaľ, v druhej tretine sme dostali dva lacné góly po našich chybách a v tretej sme mali piatich vylúčených, čo sa veľmi ťažko bránilo. Zápas, v ktorom sme mali minimálne bodovať, skončil pre nás bez bodu, čo je neospravedlniteľné, vzhľadom na to, ako sa zápas pre nás vyvíjal."
Marcel Šimurda, asistent trénera Košíc: "Naše víťazstvo sa nerodilo ľahko. Súper hral v úvode stretnutia aktívne, trikrát sa gólovo presadil, ale my sme poctivo pracovali na tom, aby sme nepriaznivý stav zvrátili, čo sa nám aj podarilo. Sme radi za tri body."

MsHK DOXXbet Žilina – HC Košice 3:4 (3:0, 0:2, 0:2)
Góly: 6. Leblanc (Ri. Huna, Ró. Huna), 12. Konečný (Škoda), 17. D. Brejčák (Ri. Huna, Leblanc) – 31. Bartoš (Jenčík), 35. Bortňák (Boltun, Šoltés), 59. Suja (Bicek, Šedivý), 60. Jenčík (Cebák). Rozhodovali: Stano – Gajan, Gavalier, vylúčení: 7:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, zmeny: 21. Košice so Šoltésom, 982 divákov


HKM Zvolen - HK Poprad 1:3


Poprad sa ujal vedenia už v 2. min, keď chybu domácej obrany zužitkoval Štrauch. Potom mohli domáci vyrovnať, ale tečovaná strela Klhufka zazvonila o tyčku Svobodovej bránky. Domáci sa častejšie dostávali pred bránku súpera, veľkú šancu mal v 18. min V. Fekiač. V 25. min Popradčania veľkú šancu a o 2 minúty neskôr sa v samostatnom nájazde ocitol Bajaruns, ale Baroš jeho pokus chytil do lapačky. V 30. min si to Bajaruns vynahradil, keď pridal druhý gól hostí. V 33. min pri presilovej hre strelu Fabiána od modrej čiary tečoval do bránky Paločko.

Po tomto góle vystriedal vo zvolenskej bránke Baroša Petrík. V 39. min nevyužili Zvolenčania na strelenie gólu, keď ani na dvakrát nedokázali dostať puk do odkrytej popradskej brány. Od 46. min hrali domáci dve presilovky za sebou, zatlačili súpera, ale brankára Svobodu nedokázali prekonať. Potom pri nájazde dvoch na jedného si udržal čisté konto domáci Petrík. Zvolenčania sa napokon tešili aspoň z čestného gólu, keď im vyšla šiesta presilovka a Puliš zblízka doklepol puk za Svobodov chrbát.

Povedali po zápase:
Andrej Podkonický, asistent trénera Zvolena: "My sme odohrali jedno katastrofálne stretnutie, ktoré skončilo prehrou. Myslím si, že sme už začali zle. Mysleli sme si, že budeme sólovať a prejdeme popradskú obranu sami. Vôbec sme nešli do brány, nestrieľali sme na brankára. Po výbornom výkone v Bystrici to dnes bola katastrofa. Poprad zaslúžene vyhral."
Pavol Paukovček, tréner Popradu: "V dnešnom zápase proti silnému súperovi sme podali vysoko disciplinovaný výkon. Konečne nám niečo aj padlo. Mali sme kus športového šťastia a myslím si, že mravenčou disciplinovanou robotou sme zápas dotiahli do víťazného konca."

HKM Zvolen - HK Poprad 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Góly: 56. Puliš (Demiters) - 2. Štrauch (Rapáč), 30. Bajaruns (Paločko), 33. Paločko (Fabián, Kroták). Rozhodovali: Lokšík - Jobgáby, Rovenský, vylúčení: 5:6, Zuzin (Zvolen) na 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. 1087 divákov


ŠHK 37 Piešťany - HK 36 Skalica 3:2


Hostia začali aktívnejšie a prakticky počas celej prvej časti diktovali tempo. Rybár postupne musel kryť pred Brendlom, Zálešákom, Pašekom aj Mickievicsom. Najmä šanca Pašeka pri akcii dvoch na jedného volala po góle. Piešťany hrozili len sporadicky a s Tibenského pokusom po prieniku si Ševela poradil. Hostia sa dočkali zaslúženého vedenia na konci 19. minúty, Mickievics našiel spoza bránky Pašeka, ktorý z ľavého kruhu prestrelil Rybára – 0:1.

Skalická aktivita pokračovala aj v druhej tretine a Rybár musel opäť niekoľkokrát svoje mužstvo podržať, pri teči Brendla mal zasa šťastia. V 31. minúte mali hostia možnosť presilovky a po dvadsiatich sekundách sa tešili z gólu, ktorý ešte musel odobriť videorozhodca. Nestalo sa, Pašek zahral puk vysokou hokejkou a gól neplatil. Tento moment akoby Skaličanov pribrzdil. Postupne sa do hry dostávali Piešťany a v 34. minúte bolo vyrovnané. Ručkay naznačil strelu od modrej, no prihral doľava Holovičovi, ktorý strelou z prvej prekonal Ševelu. Rozhodení hostia zaspali aj v závere tretiny a Šimíček z ľavej strany prekonal Ševelu po druhýkrát - 2:1.

V tretej časti sa dlho nebolo na čo dívať, no záverečná desaťminútovka stála za to. Skaličania začali zvyšovať aktivitu a snažili sa o vyrovnanie. Na to mohli doplatiť v 54. minúte ale Holovič pred Ševelom neuspel. V 57. minúte zasypali hostia Rybára strelami, no až ta posledná, náhodne a naslepo nahodená od modrej, skončila za prekvapeným Rybárom – 2:2. Strelec gólu Barák však o chvíľu putoval na trestnú lavicu a Saliji v presilovke vtrhol do pásma z ľavej strany, namieril si to až pred brankára, položil si ho a poslal domácich opäť do vedenia. Záverečná presilovka ani odvolanie brankára Skalici gól nepriniesli, aj preto, že Zálešák minul prázdnu bránu.

Povedali po zápase:
Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Dnes to nebolo dobré. Skalica hrala hokej a my sme vyhrali, za čo môžeme ďakovať Paťovi Rybárovi. Ten nás dnes držal nad vodou. Ak by nebolo jeho, nechcem vedieť, ako by to s nami dopadlo."
Roman Šimíček, tréner Skalice: "Odohrlai sme dobrý zápas, v ktorom sme si vypracovali veľa šancí, ale nedokázali sme ich premeniť. Hrali sme pomerne disciplinovane, no z 50 striel sme dali iba dva góly. Musíme to zmeniť, pretože ak nie, neodlepíme sa z posledného miesta."

ŠHK 37 Piešťany – HK 36 Skalica 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
Góly: 34. Holovič (Ručkay, Trefný), 40. Šimíček, 59. Saliji (Belluš, Kania) – 19. Pašek (Mickievics, Opalek), 57. Barak (Pašek, Reichel). Rozhodovali Jonák, Konc – Stanzel, Výleta, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1046 divákov


Tabuľka:
1. Nitra 30 19 2 0 9 103:71 61
2. Košice 30 14 5 4 7 84:50 56
3. Zvolen 30 16 2 4 8 106:74 56
4. Trenčín 30 12 5 4 9 72:71 50
5. B. Bystrica 30 13 3 4 10 88:67 49
6. Piešťany 30 14 3 1 12 83:81 49
7. Poprad 30 11 3 4 12 89:83 43
8. Martin 30 11 3 2 14 68:73 41
9. Žilina 30 10 2 3 15 66:85 37
10. Skalica 30 9 0 3 18 58:101 30
11. SR 20 20 2 1 0 17 27:87 8