Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Hokej

HK Orange 20 nemal proti MsHK Žilina žiadnu šancu, inkasoval trikrát

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Aj v tretej časti pokračovali Žilinčania v aktívnej hre dopredu a nedovoľovali mladíkom vôbec pomýšľať na skorigovanie. Navýšenie žilinského náskoku sa nekonalo, a tak zápas skončil 3:0 pre Žilinu.

Žilina 8. novembra (TASR) - Hokejisti MsHK Žilina vyhrali v utorňajšom vloženom zápase Tipsport Ligy nad HK Orange 20 3:0.

MsHK Žilina - HK Orange 20 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 4. Handlovský (P. Mikuš, Hovorka), 22. Hovorka (Húževka, P. Mikuš), 57. Handlovský (Rehák).
Rozhodovali: Valach, Štefík – Rojík, Holienka
Vylúčení: 5:5
Presilovky: 2:0
Oslabenia: 1:0
Divákov: 289

zostavy:
Žilina: Mikoláš – Den. Rehák, P. Mikuš, D. Brejčák, Juraško, Drábek, Macejko, Kříž, Prokop – Handlovský, Hovorka, J. Jurík – Rogoň, Húževka, Matis – Konečný, Holovič, Stupka – E. Švec, Ondruš, Švihálek
Orange 20: Durný – Trška, M. Grman, Jendroľ, Košecký, Bdžoch, Hedera, Liška – Pataky, Sádecký, Hecl – Andrisík, Oško, Struška – M. Sloboda, Murín, Žiak – Vybíral, Jaško, Václav


V domácej bránke dostal po prvý raz v sezóne príležitosť mladý Mikoláš, v obrane už nastúpil bývalý zvolenský kapitán Juraško a v útoku uzdravený Stupka. Vlci šli do vedenia už v 4. minúte, keď v prvej presilovke zápasu dobre sledoval puk Handlovský a dotlačil ho do siete Durného, ktorý puk nemal pod kontrolou. Žilinčania sa dostali o chvíľu do ďalšej početnej výhody, ale nedokázali ju využiť, rovnako pochodili v polovici tretiny na opačnej strane aj slovenskí mladíci. Hra nemala veľké tempo, no väčšinou sa odohrávala na polovici hostí, ktorí však do prvej sirény odolali viacerým pokusom domácich o zvýšenie náskoku.

V 22. minúte však dvadsiatkári neodolali pri tretej početnej výhode "vlkov", keď kapitán Hovorka spoza kruhu tvrdou strelou prepálil Durného. Ten v ďalšom priebehu odolával čoraz väčšiemu tlaku zo žilinskej strany, ale ustál ho. V 34. minúte mal stopercentnú šancu na zníženie Andrisík, ale nedokázal trafiť ani prázdnu bránku Žiliny. Hostia mali ďalšiu šancu v početnej výhode, ale nedokázali sa vďaka aktívnej hre domácich dostať poriadne ani do pásma a okrem striel z diaľky vymyslieť niečo nebezpečné.

Aj v tretej časti pokračovali Žilinčania v aktívnej hre dopredu a nedovoľovali mladíkom vôbec pomýšľať na skorigovanie. Navýšenie žilinského náskoku sa nekonalo, Durný aj so spoluhráčmi dobre vykrývali svoje obranné pásmo a keď sa domáci dostali do šancí, ako v 53. minúte Hovorka, nenamierili presne. V 54. minúte sa dostali juniori k presilovke, ale ukončil ju krošček Patakyho na Konečného. "Vlci" však predsa len dosiahli gól aj v záverečnej časti, keď sa pri oslabení po Matisovej prihrávke strelou po ľade po druhý raz v zápase presadil Handlovský. Žilinčania tak dosiahli po druhý raz v sezóne s mladíkmi rovnaké víťazstvo 3:0.